Amigoe | Zware agenda voor Statenweek

CAH, Sanctiewet verordening, CTEX etc

WILLEMSTAD — Curaçao Airport Holding (CAH), de Curaçao Technology Exchange (Ctex) en een sessie met de vertegenwoordigers van de financiële internationale sector. Dit zijn enkele van de punten waar de Staten van Curaçao zich volgende week over zullen buigen.

De vergaderweek vangt maandagochtend om negen uur aan met een Centrale Commissie over de laatste ontwikkelingen bij CAH. De directie van het bedrijf is uitgenodigd voor deze Centrale Commissie, op verzoek van de Statenleden Armin Konket (PAR), Hensley Koeiman (MAN) en onafhankelijk lid Omayra Leeflang.

Het bedrijf, toezichthouder op de overeenkomst met luchthavenbeheerder Curaçao Airport Partners (CAP), stond in de afgelopen weken in het nieuws vanwege het besluit van minister Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, Pais) om het contract van huidig directeur Maurice Adriaens niet te verlengen. De vergaderweek wordt dinsdagochtend om half tien voortgezet met nog een Centrale Commissie met het bestuur en de directie van vormingsstichting Feffik en de vakbonden die opkomen voor de belangen van het personeel van de stichting.

Op verzoek van de MFK- en MAN-fracties wordt er vergaderd over de laatste ontwikkelingen bij Feffik en de staking waarmee het instituut onlangs te kampen kreeg. Vertegenwoordigers van de internationale financiële sector maken woensdag hun opwachting in de Staten.

Om negen uur ‘s ochtends zullen de Curaçao International Financial Services Association (Cifa), de Curaçao International Financial Group (IFG), Curaçao Bankers Association (CBA), de Association of International Bankers (IBA) en de Commissie inzake het witwassen van gelden hun mening geven over de laatste versie van de Sanctielandsverordening die nu op tafel ligt. De Staten hebben deze wet al een keer verworpen, maar de fracties van PAR en Pais menen dat deze wet is zeer belangrijk is voor het land en hebben een verzoek ingediend om de eerder genoemde partijen te horen.

Verder staat de conceptbegroting van de Staten voor het jaar 2016 op de agenda. Donderdag om negen uur is Ctex aan de beurt. Op verzoek van de Statenleden Zita Jesus- Leito (PAR), Hensley Koeiman (MAN) en onafhankelijk lid Leeflang zal er met de minister van Financiën José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) en de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Earl Balborda (PNP) worden gesproken over de laatste ontwikkelingen bij Ctex en de betrokkenheid van overheids-nv’s bij de financiering van het bedrijf.

Tijdens deze Centrale Commissie zal ook worden stilgestaan bij de jaarrekening 2010 van het Land Curaçao.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *