Apri positief over lobby Venezuela

Voorzitter vakbond Isla-personeel hoopvol gestemd

PDVSA-2Willemstad – Voorzitter Cornelio Bouis van Apri, de bond voor stafpersoneel van de Isla, is positief over het lobbywerk in Venezuela over de toekomst van de raffinaderij.

Advertentie

,,Voor woensdag (vandaag, red.) staat er een ontmoeting gepland met de Energiecommissie van het Nationale Parlement. Er staan ook nog gesprekken gepland met vooraanstaande politieke figuren, maar daar kan ik geen details over geven”, aldus Bouis.

Volgens de Apri-voorzitter zijn de reacties op het lobbywerk positief.

,,De mensen die wij spreken zijn tot nu toe erg geïnteresseerd. Zij zijn weliswaar niet allemaal op de hoogte van het feit dat het leasecontract van PdVSA in 2019 afloopt.
Wij proberen hen duidelijk te maken dat beide landen er baat bij hebben dat de raffinaderij blijft voortbestaan.
De raffinaderij levert een bepaald type olie aan PetroCaribe, voor Venezuela is dat belangrijk.”

De problemen van de BOO om utiliteiten aan de raffinaderij te leveren, zijn maar één keer ter sprake gekomen.

,,Wij hebben gezegd dat het probleem van de BOO de aandacht heeft.”

In de gesprekken wordt ook melding gemaakt van de brief die premier Asjes naar Venezuela verzond over de toekomst van de raffinaderij en waar tot nu toe geen reactie op is gekomen.

,,Wij hebben benadrukt dat het belangrijk is dat er een reactie op die brief komt, de brief kan niet in het luchtledige blijven hangen.”

Bouis is sinds 1 november met een delegatie van zowel zijn bond als van de Petroleum Workers Federation Curaçao (PWFC) in Venezuela.
De missie is in zoverre geslaagd dat ‘er tot nu toe geen van de benaderde mensen de indruk heeft gegeven niet geïnteresseerd te zijn in de raffinaderij’.

To Top

0 Reacties op “Apri positief over lobby Venezuela

  1. G’d geve dat er hier geen ontploffingen komen zoals in Venezuela zelf deze week reeds 2X is geschied. Maar ja, daar denken deze “optimisten” niet aan, net zo min als ze aan de luchtvervuiling denken, het slechte of niet bestaande onderhoud, het feit dat meer Venezolanen werken op de raffinaderij dan Curaçaoenaars, enz. Als hun Eigen zak maar gevuld is.

  2. En heeft de Heer Cornelio Bouis het ook gehad over de onnodige 18 doden door de vervuiling van de Isla/PDVSA, of zijn alleen de huidige werknemers belangrijk. Heer Cornelio Bouis door zo goed voor de werknemers te zijn bent U mede verantwoordelijk voor de 18 onnodige doden per jaar. Ik hoop dat U goed zal blijven slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *