Aqualectra genoodzaakt te schakelen

aqualectra-5

Aqualectra genoodzaakt te schakelen

WILLEMSTAD — Water- en elektriciteitsproducent en distributeur Aqualectra is acuut in de problemen gekomen doordat de BOO-energiecentrale, door de revisie van een aantal machines, minder stroom levert aan het nutsbedrijf.

Aqualectra doet een beroep op het publiek om zuinig om te gaan met energie deze dagen.

Gisteravond en vanochtend weer bleven verschillende wijken urenlang verstoken van energielevering. Aqualectra meldt in een officieel persbericht dat het kampt met een tekort van 15 megawatt aan stroom waardoor het een schakelprogramma moet toepassen.

Hierdoor zitten bepaalde wijken drie uur lang zonder stroom. De wijken die vanochtend zonder stroom zaten waren Rooi Catootje, Cas Cora, Jongbloed, Mahaai, Rust, Saturnustraat, Girouette, Toni Koenchi tot en met Barbuquet, Paradijs en omgeving, Goede Hoop, Cabo Verde, Kura Piedra, Mahuma en Sta. Maria.

Gisteren is begonnen met het groot onderhoud aan de machines van de BOO-energiecentrale. De werkzaamheden zullen twee maanden in beslag nemen.

Aqualectra zegt dat het met man en macht werkt om de nieuwe dieselcentrale aan de Dokweg zo snel mogelijk in bedrijf te hebben. Aqualectra directeur Darick Jonis verwacht echter pas eind november te starten met de testfase van de nieuwe dieselgeneratoren. Deze zouden op zijn vroegst in januari volgend jaar operationeel zijn en structureel op het net worden aangesloten.

Met de acute problemen van stroomvoorziening is de discussie rond het wel of niet terugsturen van de ‘dure’ Agrekko’s (noodaggregaten) weer opgelaaid. Onlangs maakte Jonis bekend dat Aqualectra is begonnen met het gedeeltelijk terugsturen van de Agrekko’s en dat na het eerste kwartaal van 2015 meer dan de helft van deze aggregaten, die op de duurdere ‘light fuel’ draaien, terug zullen zijn gestuurd naar de eigenaar.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *