Aqualectra-installaties bewaakt

Uur U voor Aqualectra

Aqualectra-installaties bewaakt

WILLEMSTAD — Belangrijke installaties van Aqualectra zijn gisteren voorzien van extra beveiliging nadat de stroom uitviel zonder dat er een storing werd geregistreerd.

Dat heeft premier Ivar Asjes (PS) gisteren tijdens een persconferentie laten weten. Het gerucht deed de ronde dat er sprake zou zijn van sabotage in verband met de acties die door personeel van het nutsbedrijf worden gevoerd uit onvrede met het nog altijd ontbreken van een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst.

Minister Nelson Navarro (Pais) van Justitie heeft direct actie ondernomen en de installaties die van belang zijn laten bewaken, aldus Asjes. Of er ook daadwerkelijk sprake was van sabotage kon de premier niet bevestigen. “Het wordt onderzocht. Wat ik wel kan zeggen is dat ik dit, indien dat het geval blijkt te zijn, ten stelligste afkeur. Want als er inderdaad sprake zou zijn van een vorm van sabotage, dan ben je dus bezig met het saboteren van je eigen gemeenschap.”

Woensdag viel tot twee keer toe de elektriciteit uit op bepaalde delen van het eiland, zonder dat er bij Aqualectra een stroomstoring werd geregistreerd. De stroom viel uit in de buurt van Saliña, vanaf het Sunscape Hotel tot en met het Lions Dive Hotel en bleef ongeveer een uur lang haperen. Vervolgens viel de stroom uit in de wijken Pietermaai, Emmastad, Biesheuvel, Damacor en Mahaai. Deze buurten konden niet meteen weer op het net worden gezet, omdat ‘onbekenden’ de schakelaars van een van de transformatoren die deze wijken met het net van Aqualectra verbinden, hadden meegenomen. Pas laat in de middag werden deze wijken weer van stroom voorzien.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *