Aqualectra niet op de hoogte van 250 ontslagen

aqualectraWILLEMSTAD — Bij nutsbedrijf Aqualectra zijn dit jaar geen 250 ontslagen gevallen. Dit stelt Aqualectra-directeur Darrick Jonis. Hij reageert hiermee op een persbericht van sociaal overlegplatform Kolaborativa, dat melding maakt van het verlies van 250 banen bij het nutsbedrijf. Deze ontslagen zouden te wijten zijn aan ‘een regeringsbeslissing inzake de begroting’.

Maar in een reactie reageert Jonis verbaasd op het genoemde aantal.

“Bij ons zijn geen 250 mensen ontslagen. Het is wel zo dat wij in het recente verleden enkele werknemers van aannemersbedrijven, die jarenlang voor ons werkten, in dienst hebben genomen. Toen wij deze mensen in dienst hadden genomen was er voor ons geen reden meer om personeel van tal van uitzendbureaus in te blijven huren.”

De Aqualectra-directeur zegt niet te weten of het besluit van het bedrijf om met minder uitzendbureaus in zee te gaan, tot het aantal ontslagen in de lijst van Kolaborativo heeft geleid.
Het aantal van 250 ontslagen is bij hem niet bekend.
Over de lijst stelt Kolaborativo in zijn eigen persbericht dat deze is opgesteld aan de hand van gegevens uit rapporten van de Kamer van Koophandel, de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao, de vakbondscentrales SSK en CGTC en de ontslagcommissie.
Deze lijst kan niet geheel worden bevestigd, aldus Kolaborativo, maar geeft wel een duidelijke trend aan.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *