Arbeidsuitbuiting bij sociale werkplaats

Fundashon Tayer Soshal

Fundashon Tayer Soshal


WILLEMSTAD — Volgens de buitenparlementaire partij Laboral vindt er arbeidsuitbuiting plaats op de werkvloer van Fundashon Tayer Soshal. Deze arbeidsuitbuiting moet per direct worden gestopt, aldus politiek leider Errol Goeloe.

Advertentie

Volgens hem wordt er juist nu een rookgordijn opgeworpen om de aandacht van het echte probleem af te leiden.
De centrale vraag is volgens Goeloe of er sprake is van arbeidsuitbuiting van personen die juist bescherming nodig hebben door de directie en het bestuur van Fundashon Tayer Soshal.
Die vraag wordt volgens hem in al het geruzie niet beantwoord.
Uiteindelijk verdienen de advocaten volgens hem het meest aan deze zaak, omdat de partijen naar de rechter zijn gestapt om te kijken wie er gelijk heeft.
Wel kan de gemeenschap uit de verklaringen van beide partijen opmaken dat de cliënten van de sociale werkplaats niet onder rechtvaardige omstandigheden werken.
Deze week heeft advocaat Bertie Braam namens het bestuur en de directie een verzoekschrift voor een kort geding ingediend.
De eisers willen weer terug op de werkvloer.
Ook minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw), Jeanne-Marie Francisca, heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie en heeft opdracht gegeven voor een financieel onderzoek door Soab.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *