ArenaPoliti.co | Evelyn Wever-Croes (MEP): Is Aruba klaar voor een vluchtelingen crisis?

Oppositieleider Evelyn Wever-Croes doet een dringend beroep op premier Mike Eman

Oppositieleider Evelyn Wever-Croes doet een dringend beroep op premier Mike Eman

Oranjestad – Oppositieleider Evelyn Wever-Croes maakt zich zorgen om de explosieve situatie in Venezuela. “Als ik familie en kennissen spreek die daar wonen en hoor wat ze meemaken, word ik echt verdrietig. Eens zo’n mooi en voorspoedig land, nu getuige van een humanitair drama”.

De oppositieleider is bezorgd dat als gevolg van een humanitaire crisis de mensen uit het land vluchten en naar Aruba komen.

“Aruba is voor Venezuela wat de Griekse eilanden en Turkije zijn voor Syrie en wij mogen hopen dat we de syrische taferelen hier niet zullen meemaken. Van belang is dat de bevolking is voorbereid.

Als daar een echte humanitaire crisis uitbreekt zal het onvermijdelijk zijn. Premier Eman heeft al aangekondigd dat de vluchtelingen in Aruba opgevangen zullen worden, maar hoe? Als duizenden vluchtelingen danwel asielzoekers onze richting uitkomen, zal wel elke bewoner van ons eiland mee moeten helpen anders zal het niet lukken.

We moeten een systeem klaar hebben om elke vluchteling te registreren, op te vangen, en zo spoedig mogelijk overbrengen naar naburige landen/eilanden want Aruba heeft slechts beperkte mogelijkheden. Maar daarvoor moeten van tevoren afspraken gemaakt worden met naburige landen en naar mijn mening zal de Koninkrijksregering hierin een rol moeten spelen. Onze infrastructuur, gezondheidszorg en beveiling zijn al onder enorme druk, om het niet eens te hebben over ons onderwijssysteem.

Daarom doe ik een beroep op premier Eman, zet een halt aan al dat reizen en feesten en besteed even aandacht aan de reele problemen van ons land. De wereld afreizen om Nederland te vertegenwoordigen kan leuk zijn, maar dhr Eman is geen premier geworden voor het leuke werk alleen.

Aruba heeft een premier nodig die aanwezig en betrokken is. Aruba heeft een regering nodig die voorbereidingen treft en die de bevolking gerust stelt. Daarna kan hij gerust weer gaan reizen”

aldus oppositieleider Evelyn Wever-Croes.

Expresionnan haci den e articulo aki no necesariamente ta refleha opinion di ArenaPoliti.co

Bron: ArenaPoliti.co

4 Reacties op “ArenaPoliti.co | Evelyn Wever-Croes (MEP): Is Aruba klaar voor een vluchtelingen crisis?

  1. P.S., mijn vraag is gericht aan Fred de Haas, eh..ook al verwacht ik geen reactie. Alles voor de goede orde.

  2. Goed, dat heb je dan gezegd, maar wat is dan jouw mening hierover? Ik bedoel natuurlijk, wat zou je ervan vinden als het Papiamento op Aruba binnen een paar jaar verdwijnt? Is jouw opmerking een aanname of wordt het een aan zekerheid grenzend feit?

  3. Elk nadeel hep z’n voordeel !! Weer een probleem opgelost… 🙂

  4. Fred de Haas

    Als er teveel Venezolanen naar Aruba komen dan is het Papiaments binnen een paar jaar verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *