Opinie | Karel Maduro (MEP): ‘Zij die de minste tanden hebben, kauwen het meest’

Karel Maduro (MEP): 'Zij die de minste tanden hebben, kauwen het meest'

Karel Maduro (MEP): ‘Zij die de minste tanden hebben, kauwen het meest’

Tot grote verbazing en spijt van de bevolking van Aruba, is afgelopen 23 augustus de wet inzake de All Inclusive-accommodaties goedgekeurd door de meerderheid in parlement. 
Wat vreemd overkomt, is dat ineens brood op de plank moet komen, en dat de Parlementariërs van de AVP dan in samenzwering met de minister van toerisme akkoord gaan om de enige economische bron van inkomen van land Aruba te vernietigen.

De minister neemt in bescherming de financiële belangen van één van grootste sponsoren van AVP.

Deze sponsor heeft zoveel invloed in de politieke partij AVP, dat toen bij de verkiezing van 2009, deze sponsor opdracht had gegeven om ene politicus van achternaam Giel niet als kandidaat op de lijst van de AVP te laten profileren. En als trouw hondje “Ringtintin” is de leider van AVP hiermee akkoord gegaan om dhr. Giel van AVP lijst te schrappen.

Nu komt minister Otmar Oduber op voor deze sponsor, door beschuldigende en vernederende uitspraken in de richting van een grote zakenman op Aruba.

Harde uitspraken zijn in richting van dhr. Eduardo De Veer gegaan, en over zijn bedrijven. Wat Minister Oduber vergeet, is dat zijn eigen partijleider toen de tijd hard had geroepen “Ta mi hende nan, ta mi hende nan” (het zijn mijn mensen) referende naar dhr. De Veer. Overigens, ook Mike Eman vond het toen als oppositieleider nodig om dhr. Eduardo de Veer uit te schelden en te verklaren dat dhr. Eduardo de Veer tot aan zijn bot corrupt was!

En als kers op de groene taart, krijg je nu ook nog dat Parlementariërs van de AVP in verdediging gaan met hun verraderlijke stemmen. Een hiervan is parlementariër dhr. Melvin Tromp. Hij geeft als commentaar, dat deze All Inclusive wet het toerisme en de economie van Aruba heel goed kunnen helpen stabiliseren. Vraag aan dhr. Tromp: als toeristen die naar aanleiding van deze nieuwe wet niet comfortabel hiermee zijn, denk je dat ze toch nog naar Aruba komen? En als toeristen geen lucratieve offertes meer kunnen krijgen zoals vroeger en zoals bij andere bestemming in de Cariben wordt aangeboden, waar zit de garantie dat ze toch nog naar Aruba moeten komen? Denkt dhr. Tromp soms dat ze toch nog komen om hem te bezichtigen als een mooie attractie als kandidaat voor de AVP partij?

Een andere controverse dat de overheid en de Parlementariërs van de AVP niet zien is, stel je voor dat investeerders door de komst van deze nieuwe wet, het niet meer zo aantrekkelijk en uitvoerbaar vinden om in Aruba te investeren, en beslissen Aruba te verlaten, hoe gaat Aruba deze problematiek dan aanpakken? Niemand die een restaurant meer gaat bezoeken en dus ook geen gebruik meer zal maken van taxi’s. Wordt het dan door het overschot aan coördinatoren (2000) van ministers opgepakt? Gaat MP Eman weer roepen dat zijn regering geld in de economie van Aruba gaat steken, om zo weer als een gek ergens geld gaan lenen en zo nog meer schulden aan de broek van land Aruba gaat lappen? Gaat MP Eman ook nog zeggen dat Aruba heel lucratief is voor investeerders?

Wat als deze investeerders het lucratiever zien zaken te doen in Cuba of de Dominicaanse Republiek waar meer dan 5 miljoen toeristen per jaar daar naar toe reizen, en waar meer fiscale incentives zijn voor de investeerders en het minimumloon $150,00 per maand is? Waarom zouden investeerders in Aruba blijven, waar de belastingtarieven zo extreem hoog zijn, zelfs één van de landen met het hoogst belasting percentage, Aruba een land met een anarchistische regering, dat met een wet komt waar hij zelf wil regelen hoe de hotels voortaan zaken moeten gaan doen.

Het is veel geklets, zonder kennis van zaken te tonen. Parlementariër Wyatt-Ras is weer eentje die als een papegaai hetzelfde sprak als Tromp. Dezelfde houding en capaciteit als Tromp alleen met een ander gezicht. Je kunt iemand zoveel onderwijs geven als je maar wil, maar het is uiteindelijk aan die persoon zelf hoe hij/zij het in praktijk opvat en uitvoert.

Ik hou mijn hart vast, en wens hierbij de toeristische sector van Aruba heel veel sterkte toe met de introductie van de nieuwe wet van All Inclusive-accommodatie van 40%.

Bron: ArenaPoliti.co

 

Een Reactie op “Opinie | Karel Maduro (MEP): ‘Zij die de minste tanden hebben, kauwen het meest’

  1. In de marketing geldt één gouden regel: “ontdek de behoefte van de consument en probeer deze behoefte te bevredigen”

    Als er wetten in de weg staan om de behoefte van de consument te bevredigen, wordt de marketing van een product verstoord.
    Het product zal, dat noemen ze: marktwerking, minder gekocht worden.

    Oduber heeft last van grootheidswaanzin als hij denkt dat hij – wetmatig – de consument kan dwingen een keuze te maken.
    Producteigenschappen dienen de wensen van de consument te volgen, in een competitieve toeristenmarkt, niet het omgekeerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *