ArubaNieuws | Citgo Petroleum moet werknemers op Aruba ontslaan door Amerikaanse sancties

Persbureau Curacao | Reuters

De Arubaanse Citgo raffinaderij

Volgens persbureau Reuters is de raffinage-eenheid van Citgo Petroleum Corp. op Aruba van plan werknemers te ontslaan. Als reden worden de sancties genoemd tegen de Venezolaanse PDVSA, de moedermaatschappij van het Amerikaanse raffinaderij bedrijf. Dit zei de premier van Aruba vrijdag.

De regering van president Donald Trump heeft vorige maand harde sancties tegen PDVSA bekend gemaakt. Hierdoor kunnen Amerikaanse klanten het bedrijf niet betalen voor export totdat een team onder leiding van het Venezolaanse congreshoofd Juan Guaido zijn eigen bankrekeningen regelt om zijn interimregering te ondersteunen.

Citgo ondertekende in 2016 een huurcontract van 15 jaar met de overheid van Aruba, dat instemt met het opknappen en heropenen van een idled 209.000-vat-per-dag raffinaderij die eerder werd gerund door de Amerikaanse raffinaderij Valero Energy.

Citgo had ongeveer 300 werknemers en vier contracterende bedrijven ingehuurd voor het project dat te kampen had met vertragingen als gevolg van een gebrek aan financiering en sancties die sinds 2017 zijn opgelegd aan PDVSA.

Het was op vrijdag onduidelijk hoeveel werknemers ontslagen konden worden. Citgo reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

“Onze regering nam contact op met leidinggevend personeel van de raffinaderij om dit te voorkomen (het ontslagplan). Helaas is het niet helemaal in onze handen vanwege de gespannen en verwarrende situatie in Venezuela, “zei premier Evelyn Wever-Croes in een verklaring.

Bron: Reuters

Bron: ArubaNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *