26 C
Willemstad
• vrijdag 29 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

ArubaNieuws | Regering Aruba boos op Knops

HomeMediaArubaNieuws | Regering Aruba boos op Knops
Gevolmachtigde Minister Guillfred Besaril

Den Haag – De Arubaanse regering is boos op staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties omdat deze vandaag na afloop van de Rijksministerraad tegenover de media – waaronder Arubanieuws.Nu – heeft verklaard dat de financiële problemen van de Arubaanse overheid ‘heel groot’ zijn.

Gevolmachtigde Minister Guillfred Besaril laat in een schriftelijke verklaring weten ‘verbaasd’ te zijn over die uitspraak van de bewindsman. ,,Aruba heeft sinds vier maanden een nieuwe regering die een enorme financiële chaos heeft aangetroffen. De nieuwe regering werd geconfronteerd met de realiteit dat de voormalige regering met cijfers manipuleerde, ondanks het financieel toezicht vanuit Nederland.

De nieuwe minister-president Evelyn Wever-Croes heeft meteen het Koninkrijk geïnformeerd over de omvang van het werkelijk probleem: een schuld die in acht jaar Kabinet Mike Eman is verhoogd van 42% naar 90%! De regering van Aruba is meteen aan de slag gegaan, heeft om meer tijd gevraagd en heeft afgesproken met de Rijksministerraad dat er uiterlijk 30 april een goedgekeurde begroting 2018 zal liggen”, aldus Besaril namens de regering.

,,Daar houden wij ons aan en alles loopt volgens planning. Aruba heeft voor het eerst in de geschiedenis een positief bericht ontvangen van het toezichtsorgaan College Aruba financieel toezicht (CAft). Waar de plannen van de voormalige regering niet realistisch waren, is het Caft nu van mening dat de plannen van het kabinet Wever-Croes wel realistisch zijn. De voormalige regering heeft niet eenmaal, maar wel driemaal de wet overtreden waardoor een aanwijzing kon worden gegeven. De begroting 2018 was niet tijdig ingediend, het tekort over 2017 zes maal hoger dan wettelijk toegestaan en het tekort voor 2018 welke door het Kabinet Mike Eman werd gecreëerd is twaalf maal hoger dan wettelijk toegestaan! Reden te over voor een aanwijzing en toch heeft de Rijksministerraad toen niet gedreigd met een aanwijzing.”

De aankondiging van Knops dat Aruba een aanwijzing wacht als de regering niet voor 30 april een begroting presenteert die aan de normen van het CAft voldoet heeft de huidige regering verrast omdat de onderhandelingen met Nederland nog gaande zijn, schrijft Besaril. ,,De aankondiging verandert hier niets aan, het is meer een vastlegging van een afspraak. Wij kennen de financiële uitdagingen en het neemt moed en visie om deze te overwinnen. Wij hebben een verantwoordelijk pad opgesteld zodat wij er sterker uit komen. Wij blijven ons daarop concentreren omdat voor ons in Aruba de mens centraal staat en de mens verdient dat de financiële problemen worden opgelost. Wij werken niet alleen aan het aanpakken van de financiële problemen, onze uitdaging is veel groter. Wij werken aan de transformatie van slecht bestuur naar deugdelijk bestuur. We moeten voorkomen dat de slechte voorbeelden van voormalige ministers die van corruptie verdacht worden zich herhalen. Integriteit is voor het Kabinet Wever-Croes een speerpunt van zijn beleid,” aldus Gevolmachtigde Minister Besaril.

Bron: ArubaNieuws

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. @Marlon,
    Salaris is een middel om structureel goede mensen binnen te krijgen en te behouden. In de zakenwereld is het begrip benchmarking geïntroduceerd vanuit het vakgebied kwaliteit. Een benchmark is een onderzoek waarbij salarissen, portfolio, producten, diensten of processen systematisch worden gemeten en afgezet tegen een ijkpunt, doorgaans de marktleider in het betreffende segment, met als doel deze structureel te verbeteren.
    Er is inderdaad scheefgroei m.b.t. salarissen, gezien ook de krampachtige discussie t.a.v. minimumloon op het eiland. Op Curaçao is salaris geen middel om goede mensen binnen te halen. Wellicht een middel om loyaliteit te kopen?

  2. Als de regering een vruchtbare samenwerking met Nederland wenst, is dit de verkeerde aanpak toch? Blaffen loont niet en bijten nog minder. Ook de MEP draagt verantwoordelijkheid voor het overspenderen van de AVP. Ze waren vertegenwoordigd in de Staten. De overheid is de overheid en kan zich niet beroepen op mogelijke fouten van een vorige regering. Foei. Iets volwassener gedrag geeft betere resultaten, of wil de huidige regering ook in hongerstaking? Wel gunstig voor de omvang van sommige bestuurders. Een goed voorbeeld van beperking van de kosten van overheidsuitgaven. Renée van Aller & John de Vries

  3. Titel van mijn boek: eilanden die boven hun stand leven.

    Hoe kan het zijn dat een ambtenaar op de ABC en SSS eilanden met meer dan 5.000 Ang, Awg of USD per maand naar huis gaan.
    Gerente van PDVSA etc in een land als Venezuela verdienden, voor Maduro, amper usd 2.000. En Venezuela heeft alles. Mineralen, vruchtbaar grond, , mooie vrouwen, boeren, toeristische potentieel, hoog bevolkingsaantal, etc etc.
    Een salaris ad Usd 800 wordt in een land als Colombia
    als een topsalris gezien.
    Een bankmederwerker gaat met USd 250 naar huis en is blij.
    Brazilie, Argentinie etc zijn hetzelfde.
    Maar de ABC en SSS eilanden hebben niets, produceren niets, zijn zo corrupt als de pest, hebben heel veel nietsnutten, niets lukt, tegenwerking, geen initiatief, geen inovatiefdenken, etc etc.
    Dus hoe kan en mag een ambtenaar op de eilanden meer dan Usd 2.000 nemen ?
    Er was zelfs een centrale bankdirecteur die 1.800 milj euro’s per jaar verdiende.
    Er is een vakbondsleider die Cova heet, die altijd met stupide eisen komt terwijl onze economie het niet aankan. Cova een soort onkruid die niet zal vergaan.

    Waar komt al dat geld vandaan ?
    Tijd om in te grijpen.

  4. De kabinetten Oduber (Mep) maakte al de nodige schulden en Mike Eman (AVP) deed dat nog ééns dunnetjes over. Dus niet Mekkeren mijnheer Besaril want elke willekeurige gemeente in het koninkrijk die tot hun nek in de schulden zitten worden aangepakt en onder toezicht geplaatst als artikel 12 gemeente.

  5. Of je nu de Emannetje’s neemt of de Croesje’s het zijn allemaal de zelfde politieke boeven, kort lontje en lange teentje’s en diepe zakken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties