Asjes bereid om met Ballast Nedam te praten

Logo-Balast NedamWILLEMSTAD — Minister-president Ivar Asjes (PS) distantieert zich van de wijze waarop is geïnsinueerd dat Ballast Nedam het nieuwe ziekenhuis in de tweede helft van dit jaar gaat bouwen.
Dat zei Asjes zaterdag tijdens de partijbijeenkomst van PS.

Tijdens de vergadering met de bouwonderneming en (U)sona is duidelijk gemaakt dat de regering het niet ziet zitten om in een lange juridische oorlog met Ballast Nedam verwikkeld te raken, maar tegelijkertijd is de regering ook niet bevreesd om deze strijd aan te gaan.

“We willen liever niet in een strijd verwikkeld raken die jaren gaat duren en waarbij de advocaten geld verdienen.
We kunnen beter samen kijken welke andere mogelijkheden er zijn”

, aldus Asjes. Hij vervolgde dat de regering massaal gaat investeren en door om de tafel te gaan zitten de partijen tot een akkoord kunnen komen.

Het Curaçaose parlement heeft vorig jaar een motie aangenomen waarin de regering werd opgedragen om een nieuw ziekenhuis in Otrobanda te laten verrijzen.
De eerste voorkeur gaat uit naar de bouwplannen van het huidige St. Elisabeth Hospitaal (Sehos), dat stapsgewijs op zijn terrein wil uitbreiden.
Een bouwcommissie, die door de politieke partijen die de coalitie vormen is samengesteld, onderzoekt of het masterplan van Sehos haalbaar is.
Een van de eisen is dat het ziekenhuis zelf de bouw financiert.
De bouwcommissie praat nog met meer actoren, waaronder (U)sona, om vervolgens een eindadvies aan de regering te geven.

Onder het kabinet-Schotte kreeg Ballast Nedam de opdracht om het project Nos Hospital Nobo (NHN) op het voormalige Amstel-terrein te bouwen.
De bouwgigant zegt nog steeds bereid te zijn om het ziekenhuis, eventueel in een aangepaste versie, op een leegstaand terrein (greenfield location) te bouwen.
Volgens Asjes staat de regering sterk als blijkt dat Ballast Nedam alsnog een claim gaat indienen vanwege het afblazen van het NHN-project.
De brieven die oud-premier Stanley Betrian ten tijde van het interim-kabinet stuurde aangaande de voortzetting van het bouwproject zijn volgens Asjes dubieus.

“Welke strijd er ook wordt aangegaan, ik ben ervan overtuigd dat we er met de overwinning uitkomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *