Asjes dreigt met stopzetten subsidie Sedreko

Ivar-Asjes-2

Asjes dreigt met stopzetten subsidie Sedreko

WILLEMSTAD — Als de interim-directeur van sportstichting Sedreko besluit om alle activiteiten van de stichting op te schorten, dan handelt hij in strijd met de subsidielandsverordening en is de overheid genoodzaakt om de subsidie aan Sedreko stop te zetten en deze per direct over te hevelen naar de nieuwe stichting die de overheid aan het oprichten is om het sportbeleid uit te voeren.

Dat zegt premier Ivar Asjes (PS) in een reactie op het persbericht van interim-directeur Oswin Cijntje van Sedreko waarin hij het besluit om alle activiteiten op te schorten bekendmaakt. Asjes zegt via de media kennis te hebben genomen van het besluit van de interim-directeur en het bestuur van Sedreko om tijdelijk alle activiteiten van de stichting te staken omdat er onduidelijkheid bestaat over het sportbeleid van de overheid. “Het is triest om weer te moeten constateren dat de interim-directeur en het bestuur niet de beste intenties hebben voor noch de sporter noch de sport in het algemeen en zover gaan om te dreigen alle dienstverlening aan de sportgemeenschap stop te zetten”, zegt de premier.

Asjes ontkent dat er onduidelijkheid bestaat over het overheidsportbeleid. “Zoals bekend gaat de overheid alle taken van Sedreko en Fundashon Fasilidatnan Deportivo Kòrsou (FFDK) onderbrengen in een nieuwe stichting die vanaf 2015 de subsidies die deze twee stichtingen kregen gaat ontvangen. Momenteel is Gabi da Costa Gomez bezig om deze nieuwe stichting organisatorisch op poten te zetten. FFDK geeft intussen de nodige medewerking hiervoor.”

De premier betreurt het dat Sedreko niet meewerkt met Da Costa Gomez en daardoor de werknemers mogelijk benadeelt. Hij zegt dat als de werknemers dit willen vermijden, ze samen met de vakbond Abvo plaats moeten nemen aan de onderhandelingstafel met de overheid en Da Costa Gomez.

Asjes benadrukt dat de overheid bereid is het verzoek van de werknemers om direct te worden overgeplaatst naar de nieuwe stichting in plaats van eerst voor een nieuwe functie in deze stichting moeten solliciteren, in te willigen. “Om dit te bewerkstelligen is het noodzakelijk dat alle werknemers zich zo snel mogelijk registreren en gegevens over hun werkrelatie met Sedreko of FFDK doorgeven aan de Abvo en Da Costa Gomez als de interim-directeur van de nieuwe stichting.”

Volgens Asjes heeft de overheid Cijntje en het bestuur van Sedreko verschillende malen de kans gegeven om te komen praten zonder dat ze daar gebruik van hebben gemaakt.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *