Asjes en Wiels spoedig in de Staten

 Willemstad – Minister-president Ivar Asjes wil zo snel mogelijk in de Staten verschijnen om daar antwoord te geven op de verschillende vragen over Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Dat heeft Statenvoorzitter Mike Franco gisteren tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.

Advertentie

Wanneer deze vergadering, waarvoor inmiddels al een oproep is binnengekomen, zal plaatsvinden, is voor Franco echter nog onduidelijk.
De komende weken zijn, zo blijkt, vol met Statenvergaderingen, waaronder die voor de behandeling van de begroting in de week van 9 tot 13 december.
Ook vindt komende maandag en dinsdag het bezoek van koning Willem- Alexander en koningin Máxima aan Curaçao plaats.
Behalve het drukke Statenschema, moet Franco ook rekening houden met een aantal Statenleden die gedurende de komende periode uitlandig zullen zijn.

,,Er zijn tot nu toe drie personen die in ieder geval tot 23 november afwezig zullen zijn waardoor ik moet kijken of er voor de vergaderingen wel een quorum gevormd kan worden”, aldus de Statenvoorzitter.

Hoewel het wenselijk mag zijn dat de Gevolmachtigde minister er tijdens de Statenvergadering bij zal zijn, is dit volgens Franco geen vereiste.

,,Uiteindelijk is de minister-president verantwoordelijk voor de Gevolmachtigde minister. De vragen van de Statenleden zullen dus ook aan hem gericht zijn.”

Asjes zal zelf vanaf komende donderdag uitlandig zijn. Dan reist hij samen met koning Willem- Alexander en koningin Máxima naar het buitenland.

,,Zoals je ziet wordt het dus een hele klus om een geschikte datum te kunnen vinden waarop de vergadering over de Gevolmachtigde minister plaats kan vinden,” zo liet Franco gisteren weten.

Tot 22 december zal er volop worden vergaderd in de Staten. In de week van 9 tot 13 december zal de behandeling van de begroting plaatsvinden.
In de daaropvolgende week heeft Franco verschillende vergaderingen gepland die tussendoor worden aangevraagd.
Ook moet een aantal vergaderingen hervat worden, waaronder de fluoride-vergadering en de vergadering over Tayer Soshal, die eerder voor drie weken werd geschorst.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *