Asjes: Gang naar de rechter bewijs infiltratie

MP AsjesWILLEMSTAD — De manier waarop Aubert Wiels, broer van de op 5 mei vermoorde PS-leider Helmin Wiels en lid van het afgezette bestuur van PS, naar de rechter wil stappen, is het bewijs dat er sprake was van infiltratie van de PS door de MFK.
Dit verklaarde premier Ivar Asjes afgelopen zaterdag tijdens de partijbijeenkomst van PS.

De premier wees erop dat Wiels advocaat Chester Peterson in de arm had genomen bij zijn voornemen om naar de rechter te stappen.
Deze Peterson was de persoon die na de verkiezingen van vorig jaar door MFK-leider Gerrit Schotte als tweede formateur naar voren was geschoven, naast de door PS gekozen Glenn Camelia.
Op de verkiezingsavond van 19 oktober 2012 zou Peterson tegenover Asjes hebben verklaard dat de coalitie van MFK, PS en MAN zou kunnen worden voortgezet en dat PS alleen maar de portefeuille van de minister van Financiën over hoefde te nemen.
Dit is volgens Asjes het bewijs dat Peterson geen PS-man was, maar een MFK-aanhanger, omdat hij er een voorstander van was dat Schotte ook met minder stemmen dan de PS premier zou blijven.

Aubert Wiels heeft in de lokale media aangegeven naar de rechter te stappen om het volgens hem illegale besluit om het PS-bestuur af te zetten, terug te draaien.
De broer van Helmin Wiels zou ook bezig zijn met een nieuwe beweging.
Maar Asjes wees dit afgelopen zaterdag van de hand.

“Hij wil jullie voor de rechter slepen.
Hij wil de algemene ledenvergadering, waar honderden leden hebben gestemd, voor de rechter brengen.
Hij zegt bezig te zijn met een nieuwe partij die ‘Wiels Autentiko’ moet gaan heten, maar hij probeert jullie in de war te brengen.
Ik heb hem nog nooit hier gezien om zijn broer en onze leider te verdedigen.
Hij heeft hier nooit iets verklaard.
Hij zat altijd met een klein groepje bij de voordeur.”

Bron: Amigoe
Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *