Asjes: ‘Geen regels voor naamgeving straten’

Door: Rick Hart

curacao_straatWillemstad – Het ministerieel besluit van de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport over de instelling van een zogenaamde Straatnamen Commissie is niet rechtsgeldig en er kan dus geen aanspraak op worden gemaakt. Dat zei minister-president Ivar Asjes naar aanleiding van vragen van Radio Hoyer 2 over het vernoemen van straten naar een aantal bekende honkballers, waaronder Coco Balentien. Radio Hoyer 2 heeft het ministerieel besluit in handen, maar omdat de handtekening ontbreekt heeft het geen waarde, aldus Asjes.

In het ministerieel besluit staat dat vernoeming van straatnamen volgens groepsbenaming plaats vindt. Dit houdt in dat in eenzelfde wijk de te gebruiken namen voor benaming van de straten, tot dezelfde groep behoren, als voorbeeld wordt genoemd een wijk met orchideenamen of een wijk met muzikanten.

Verder staat in het ministerieel besluit dat de Commissie geen verandering in al bestaande straatnamen brengt.
Ook de leeftijdsgrens wordt benoemd en daaruit blijkt dat ‘de leefdtijdsgrens van in leven zijnde personen, wiens naam wordt gebruikt voor het benamen van een straat, plein, park, rotonde of verkeersplein, gesteld wordt op 65 jaar en ouder.

Volgens Asjes heeft hij de commissie gevraagd wat de regels zijn en die vertelden de premier dat er geen regelgeving is.

Ivar Asjes in gesprek met collega Rick Hart.

Na afloop van de persconferentie hebben we de premier het betreffende ministerieel besluit laten zien, maar volgens Asjes is deze niet rechtsgeldig omdat er geen handtekening onder staat.

Bron: Radio Hoyer

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *