Asjes handelt volgens mandaat

Willemstad - Er moet een einde komen aan de geruchten en speculaties omtrent de Wiels-moord. Zo gaf premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) te kennen tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad afgelopen donderdag.

Premier Ivar Asjes (PS) heeft bij de laatst gehouden Koninkrijksconferentie op Aruba zich gehouden aan het hem gegeven mandaat en voor elkaar gekregen wat gewenst was, namelijk dat in 2015 het opzegrecht van de Consensusrijkswetten expliciet op de agenda gezet zal worden, aldus Asjes zelf.

Premier Ivar Asjes (PS) heeft bij de laatst gehouden Koninkrijksconferentie op Aruba zich gehouden aan het hem gegeven mandaat en voor elkaar gekregen wat gewenst was, namelijk dat in 2015 het opzegrecht van de Consensusrijkswetten expliciet op de agenda gezet zal worden.

,,Dat kan Gerrit Schotte niet nagegeven worden, toen hij in 2011 als premier naar de Koninkrijksconferentie in Nederland ging met het mandaat de onafhankelijkheid af te dwingen,

, maar terugkwam met een slotconclusie waarin het woord Consensusrijkswet niet eens voorkomt en onafhankelijkheid nimmer besproken is”,

aldus Asjes in antwoord op de vragen die hem gesteld zijn tijdens de Statenvergadering van afgelopen week over de Consensusrijkswetten en de opkomende evaluatie in 2015.

 

Lees meer…

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *