Asjes houdt belangrijkste rapport Isla achter

ivarasjesDe Minister President heeft gister hoogstpersoonlijk meer Raffinaderij-onderzoeksrapporten ter tafel gelegd dan gevraagd.

Opmerkelijk is echter dat hij heeft nagelaten het belangrijkste rapport
‘de economische impact studie van de Isla op Curaçao’
ter inzage te leggen.Of zelfs voor de afwezigheid hiervan een verklaring te geven, terwijl om dit rapport uitdrukkelijk is gevraagd.
Het gaat om het zgn SESNA rapport (Small Enterprise Stimulation Netherlands Antilles) uit 2005.
Hierin staat in exacte, onafhankelijke cijfers welke economische bijdrage de Isla voor Curaçao levert (in directe- en indirecte werkgelegenheid- en revenuen).
Niet bepaald onbelangrijk dus. …
Het SESNA rapport is het enige onderzoek dat niet is gebaseerd op cijfers aangeleverd door PDVSA en RdK zelf, maar uit cijfers uit een onafhankelijk veldonderzoek, uitgevoerd op Curaçao door de Europese Unie.
Helaas is dit onderzoek in 2005 bij presentatie in de Curaçaose Staten direct geclassificeerd als ‘privileged’ en uiterst vertrouwelijk.
Zo heeft onze overheid dat bepaald, en klaarblijkelijk nog steeds.
Dat het onderzoek, ondanks dat Stichting SMOC en PAIS hier uitdrukkelijk -met naam en toenaam- om gevraagd heeft, NIET ter inzage is gelegd (en verzwegen wordt), mag te denken geven

2 Reacties op “Asjes houdt belangrijkste rapport Isla achter

  1. Het is niet onvindbaar maar word angstvallig buiten bereik van een ieder gehouden. In dat rapport staan de cijfers die alles gaan bepalen. Wat ik inmiddels wel weet zijn de cijfers de complete ondergang van alle onderzoeken en is het totale einde van Isla en PDVSA. Als alle werkelijk in de openbaarheid komt lusten zelfs de Isla-werkers geen brood meer.

  2. erger nog, het is “onvindbaar” wordt er steeds gezegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *