Asjes inspecteert renovatie Amador Nita-school

Premier Asjes op inspectie bij de school Amador Nita.

Premier Asjes op inspectie bij de school Amador Nita.

WILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes heeft deze week de middelbare school Amador Nita (Skol avansá Amador Nita) bezocht om te kijken hoe de renovatiewerkzaamheden verlopen.

Zoals bekend heeft Reda Sosial een programma opgesteld voor renovatie van een aantal middelbare scholen op het eiland die dat hard nodig hebben.

Naast het verbeteren van de infrastructuur en de faciliteiten van de scholen, schept het project ook werkgelegenheid. Reda Sosial heeft een overeenkomst getekend met Bouwbedrijf Willemstad Curaçao BV voor de onderhoudswerkzaamheden aan de Amador Nita-school.

Dit bedrijf kwam als beste uit de bus na een openbare aanbesteding. De voorbereidingswerkzaamheden en de supervisie zijn in handen van het lokale bedrijf Modus 10 BV.

Skol avansá Amador Nita is één van de scholen die een complete renovatie krijgen. Omdat er jarenlang geen onderhoud is gepleegd, zijn verschillende delen van de school in vervallen staat geraakt door betonrot. Ook het dak moet vervangen worden en er wordt een nieuwe verflaag aangebracht. Daarnaast moet de elektrische bedrading vernieuwd worden.

De totale investering in de renovatie van deze school bedraagt om en nabij de 1,8 miljoen gulden. De renovatie biedt directe werkgelegenheid aan 30 mensen en indirect aan tien tot vijftien mensen. Verder is de overheid ook met Reda Sosial bezig om vijf tot tien jongeren een stageplaats te bieden bij dit project. Van de 1,8 miljoen zal 8 ton besteed worden aan de aankoop van bouwmateriaal op het eiland zelf. Naar verwachting is de renovatie over acht maanden afgerond.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *