Asjes naar LGO-overleg

Asjes05092013Willemstad – Premier Ivar Asjes (PS) vertrekt vandaag naar Nederland, waar hij de opening van de viering 200 jaar Koninkrijk zal bijwonen in Den Haag.

Direct daarna gaat Asjes naar Brussel in België, waar hij Curaçao zal vertegenwoordigen tijdens het 12e overleg van de Landen en Gebieden Overzee (LGO).
Dit overleg – dat gevoerd wordt tussen landen en eilanden die banden hebben met landen van de Europese Unie waaronder Denemarken, Frankrijk, Nederland of Groot-Brittannië – vindt plaats onder toezicht van Eurocommissaris Andris Piebalgs.
Asjes zal bijeenkomsten hebben met onder meer andere ministers-presidenten van LGOlanden en met vertegenwoordigers van de Europese Commissie en lidstaten van de Europese Unie.
Dit jaar zal het LGO-overleg gaan over onder meer de verschillende fondsen waar de LGO-landen aanspraak op kunnen maken.
Zo krijgt Curaçao ook de mogelijkheid om aanspraak te maken op ontwikkelingsgeld voor sociaaleconomische projecten.
Een groot deel van de LGO-landen zijn kleine eilanden die kwetsbaar zijn vanwege het klimaat, de die problemen ervaren in de infrastructuur, de voorziening van energie en andere sociaaleconomische uitdagingen.

Bron: Antilliaans Dagblad

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *