Asjes ontmoet regeringsleiders

WILLEMSTAD/GEORGE TOWN/PANAMA-STAD — Ter gelegenheid van de Concacaf Sports Summit 2013 was premier Ivar Asjes de afgelopen op Grand Cayman, Kaaimaneilanden. Tijdens dit bezoek had hij de gelegenheid om de minister-president van dit land, Alden McLaughlin, te ontmoeten.

Advertentie

Premier Asjes en Alden McLaughlin, de premier van de Kaaimaneilanden.

Premier Asjes en Alden McLaughlin, de premier van de Kaaimaneilanden.

Het gesprek tussen de twee regeringsleiders ging onder meer over samenwerking in het kader van de relatie van beide landen met de Europese Unie.
De Kaaimaneilanden zijn een Brits overzees territorium.
Voorafgaand aan zijn bezoek aan de Kaaimaneilanden was Asjes in Panama om daar onder meer de officiële inauguratie van het nieuwe gebouw van het Latijns- Amerikaanse parlement bij te wonen.
Ook daar had hij bilaterale ontmoetingen;
hij sprak niet alleen met de president van de Dominicaanse Republiek, Danilo Medina, maar ook met Juan Manuel Santos, de president van Colombia.
Met Santos sprak de premier over het verdiepen van de economische banden tussen Curaçao en Colombia.
Afgesproken is om te onderzoeken of het mogelijk is om tot een fiscaal verdrag te komen.
Santos liet weten blij te zijn dat Curaçao de visumplicht voor Colombianen wil afschaffen, gezien de economische ontwikkelingen van de afgelopen jaren tussen de twee landen.
Tot slot spraken zij over het aanstaande bezoek van het koninklijk paar aan Colombia, dat over een maand zal plaatsvinden.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *