Asjes slaat van zich af

MP AsjesWILLEMSTAD — PS-premier Ivar Asjes heeft in het voorbije weekeinde fors uitgehaald naar zijn tegenstanders in de lokale politiek.
Zo kregen oppositieleider Gerrit Schotte (MFK), partijgenoot Amerigo Thodé, oud-bondgenoot en voormalig PS-minister Carlos Monk en oud-PS-premier en de nieuwe PARleider Daniel Hodge ervan langs.

Tijdens de traditionele partijbijeenkomst van iedere zaterdag in het PS-partijgebouw in Palu Blanku reageerde Asjes op kritiek die hij in de afgelopen periode heeft gekregen vanuit de lokale politiek.
De premier gaf aan dat hij speciaal was gekomen om bepaalde zaken en personen ‘recht te zetten’.

Over MFK-leider Gerrit Schotte zei hij dat die op zijn knieën naar Nederland was afgereisd om het rapport van de Commissie Rosenmöller, maar ook de aanwijzing van de Rijksministerraad te ontvangen.

Schotte’s partijgenoot Amerigo Thodé werd door hem als ‘bode’ omschreven, terwijl Monk werd gehekeld voor onder meer zijn rol in de mislukte actie om het gebouw van het St. Thomas College als nieuw onderkomen voor Kranshi te huren.

Volgens Asjes zou dit, als de deal was doorgegaan, de gemeenschap een huurbedrag van 125.000 gulden per maand hebben gekost.
Maar tijdens zijn interventie haalde Asjes tot twee keer toe uit naar voormalig premier Daniel Hodge.
Deze werd door de op 5 mei vermoorde PS-leider Helmin Wiels benaderd en naar voren geschoven als de premier van het takenkabinet namens de PS.
Hodge droeg op 7 juni het spreekwoordelijke ‘stokje’ over aan Asjes.
Maar afgelopen zondag omschreef Asjes zijn voorganger als ‘diegene die nu leider is geworden’ en hekelde hij het feit dat Hodge niet had opgetreden tegen de illegale verkoop van loten via sms en dat hij als premier geen oplossing had weten te vinden om het gratis onderwijs te financieren.

“Monk kon het niet in 20 maanden. Hij (Hodge, red.) kon het niet in vijf maanden, en in zes weken is het ons wel gelukt.”

Volgens de premier heeft de regering een bedrag van 14 miljoen gulden geaccordeerd voor de financiering van gratis onderwijs in het schooljaar 2013 – 2014.
Asjes waarschuwde zijn toehoorders tijdens de traditionele partijbijeenkomst dat zijn strijd tegen fraude, corruptie en wanbestuur op het eiland weerstand zal opwekken.
Volgens de PS-premier zal er spoedig een lobby-campagne worden opgestart om hem af te zetten.
Hij riep zijn toehoorders en het volk van Curaçao op om het voorbeeld van buurland Venezuela te volgen en de straat op te gaan om hun premier te verdedigen en voor hem op te komen.

“Het is aan het volk om te tonen dat het corruptie niet of wel accepteert. Laat één ding duidelijk zijn: ik accepteer het niet.
Het woord is nu aan het volk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *