Asjes teleurgesteld in regering

Bron: Versgeperst
Door: Elisa Koek

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes is niet tevreden over de informatievoorziening vanuit de regering. “De Staten dienen te beschikken over de noodzakelijke informatie”, schrijft Asjes. “Het is zeer teleurstellend dat de Regering sinds 10 oktober 2010 slechts 58 van de 338 brieven van Statenleden heeft beantwoord.”

Volgens Asjes moet de regering de Statenleden voorzien van informatie die zij nodig hebben om hun werk te doen. “Sterker nog, conform artikel 57 van de Staatsregeling van Curaçao is de Regering in beginsel verplicht de door een individueel Statenlid gevraagde inlichtingen binnen een redelijke termijn te verstrekken. Dit houdt dus in principe een recht op antwoord van een individueel Statenlid in.”

Onderzoek
Aangezien het niet verstrekken van de informatie, het werk van de Statenleden bemoeilijkt, heeft de Statenvoorzitter, premier Schotte een brief gestuurd. Hij laat de premier via de brief weten dat er een mogelijkheid is om een onderzoek te laten doen. “Het betreft hier een onderzoek ten aanzien van bijvoorbeeld een overheidsentiteit.”

Andere mogelijkheden
Zoals u bekend, beschikt de Algemene Rekenkamer ter uitoefening van dergelijke onderzoeken over verstrekkende bevoegdheden”, schrijft Asjes verder. “De Staten kunnen zich daarnaast ook bedienen van hun enquêterecht, waarbij in beginsel een ieder verplicht is om (zonder tussenkomst van anderen) informatie en inlichtingen te geven aan de Staten.” De brief aan Schotte is hieronder te lezen.

Read: Letter

[scribd id=87098596 key=key-1ig03yboj4p2zr2ydvn2 mode=list]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *