Asjes wil af van Curaçaos negativisme

Asjes05092013WILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes (PS) is niet te spreken over het overheersende negativisme op het eiland. De premier reageerde hiermee op berichtgeving over onder meer de sluiting van Hotel Kurá Hulanda. Volgens Asjes is het een feit dat niet alleen op Curaçao, maar ook elders in de wereld het economisch niet goed gaat. Het voltallige kabinet is volgens Asjes hard bezig om de economie op het eiland nieuw leven in te blazen.


Tijdens de traditionele partijbijeenkomst van Pueblo Soberano (PS) van afgelopen zaterdag stond Asjes uitgebreid stil bij de tegenvallende economische berichten van de voorbije week.
Hij noemde met name de sluiting van het hotel in Otrobanda, wenste de ontslagen werknemers sterkte toe en zegde toe dat de regering alles zal doen om hen te helpen.
Asjes was minder te spreken over het overheersende negativisme op het eiland.

“Ik betreur dit negativisme. Er is een hotel dichtgegaan. Maar overal in de wereld gaat het niet goed. Ook op Curaçao gaat het op economisch gebied niet goed. Ik wil open en eerlijk zijn. Op onze begroting is er op dit moment weinig ruimte om in de economie te investeren. Ons doel is om de economie versneld te gaan ontwikkelen, zodat de overheid meer ruimte krijgt om in de economie te stoppen, maar ook om de sociale achterstand op het eiland aan te pakken.”

De premier hekelde ook de indruk dat het niet goed zou gaan met het toerisme op het eiland. Cijfers zouden het tegenovergestelde uitwijzen, aldus Asjes.
Volgens hem is de stroom van toeristen naar het eiland juist aan het toenemen.
De premier benadrukte tijdens zijn interventie dat er op dit moment tal van redenen zijn om positief te zijn over de ontwikkeling van het kabinet.
Volgens Asjes heeft 2014 de potentie om een ‘groot jaar voor Curaçao’ te worden.
De PS-minister maakte meldingen van tal van grote economische projecten die volgend jaar van start zouden kunnen gaan.
Hij noemde met name het project voor de ontwikkeling van Oostpunt dat op een verantwoordelijke manier moet plaatsvinden.
In de rest van zijn toespraak noemde Asjes al zijn collega-ministers in het kabinet en gaf aan vertrouwen in zijn team te hebben en het werk dat zij onder moeilijke omstandigheden moeten doen in het belang van Curaçao.

“Vanaf nu zal ik continu de noodzaak voor optimisme en positivisme voor Curaçao blijven benadrukken”

, verzekerde Asjes zijn toehoorders.
Hij verwees in dit verband naar een recent werkbezoek aan de Kaaiman eilanden, waar iedereen wel positief en optimistisch is over de ontwikkeling op het bewuste eiland.

“Zij hebben 50.000 inwoners en worden op dit moment bezocht door zo’n 1,7 miljoen cruisetoeristen. Ons streven is om in 2020 1 miljoen cruisetoeristen te ontvangen. Waarom zouden wij dat ook niet kunnen bereiken?”

Volgens Asjes kan het eiland veel bereiken, als men de handen ineenslaat en als alle neuzen dezelfde richting opwijzen.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *