Asjes wil oplossing voor situatie RKCS

De nieuwbouw van de Soeur Hedwigschool dreigt stilgelegd te worden.

De nieuwbouw van de Soeur Hedwigschool dreigt stilgelegd te worden.

Willemstad – Premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) betreurt het feit dat het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) de pers heeft opgezocht om steun te zoeken voor het bouwproject van de Soeur Hedwigschool.
Dat heeft de ministerpresident gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fòrti gezegd.
Desondanks is Asjes toch bereid om aan tafel te gaan zitten met het schoolbestuur om tot een oplossing te komen.
Lisette van Lamoen-Garmers, de directeur van het RKCS, heeft naar aanleiding van het nieuws dat de regering zes miljoen gulden in de bouw van een nieuw schoolgebouw voor Kolegio Erasmo zal steken, gezegd dat zij het betreurt dat hen deze steun niet is toebedeeld.
Het RKCS is al jaren bezig met de nodige fondsen te verzamelen voor een nieuw gebouw voor de Soeur Hedwigschool; een school voor kinderen met een beperking.
Usona heeft in 2012 een deel van de fondsen, namelijk 2 miljoen gulden, beschikbaar gesteld waardoor RKCS in januari van dit jaar met de bouw kon beginnen.
Nu dit geld op begint te raken, ziet Van Lamoen-Garmers, de toekomst somber in.
Hoewel premier Asjes het betreurt dat het RKCS via de media aandacht heeft gezocht voor het project, zegt hij toch aandacht te hebben voor de Soeur Hedwigschool.

,,Hier zijn wij voor; om projecten en scholen die jarenlang zijn verwaarloosd, te helpen.
De Soeur Hedwigschool is heel belangrijk aangezien het de enige school is die op het eiland onderwijs biedt aan kinderen met een beperking”

, aldus de minister-president gisteren.
Asjes meldde gisteren contact te zullen opzoeken met de directie van het RKCS om samen om tafel te zitten om tot een oplossing te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *