Audit naar niet-geregistreerd waterverbruik

Willemstad – Het internationale bedrijf Vitens Evides heeft van Bureau Telecommunicatie Post & Utiliteiten (BTP&U) opdracht gekregen om vanaf deze week tot en met halverwege oktober, onderzoek te doen naar de nietgeregistreerde verbruikskosten van het watertarief, geproduceerd door Aqualectra. Dat heeft Aqualectra gisteren bekendgemaakt. Vitens Evides zal deze audit uitvoeren en is tevens belast met de analyse van het niet-geregistreerde waterverbruik dat in de tarieven van Aqualectra wordt berekend.
Met de resultaten van de audit zal BTP&U een analyse kunnen maken over wat de kosten zijn die verband houden met het niet-geregistreerde verbruik.
Gedurende de audit zal de aandacht op vijf wijken worden gevestigd:

* Tera Kòrá,

* Marie Pompoen en
* de toeristische wijk tot aan het Princess Beach Hotel,
* Otrobanda in de wijk Dòmi Abou,
* Otrobanda in de wijk van Ser’i Otrobanda tot aan de Breedestraat en
* Jan Thiel en omgeving.

Deze wijken representeren het totaalgebied van watervoorziening van Aqualectra.
Experts van Vitens Evides zullen vanaf deze week aanwezig zijn in bovengenoemde buurten om daar het nodige onderzoek te plegen; zij zullen een badge dragen van Aqualectra met daarop een pasfoto van zichzelf.
In het kader van de audit zullen de experts in bovengenoemde wijken werkzaamheden verrichten aan het watervoorzieningnet en/of de watermeter.
Verder geeft Aqualectra aan dat tijdens de werkzaamheden gedurende bepaalde perioden de watervoorziening voor maximaal vier uur zal moeten worden onderbroken.
Onderbrekingen zullen via:
* de webpagina van Aqualectra,
* Facebook,
* Aqualectra Utiliyu,
* in de krant en op de radio bekend worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *