Australië en Nieuw- Zeeland bestaan nog

SYDNEY — Australië en Nieuw-Zeeland zijn vandaag niet vergaan. Het is daar inmiddels zaterdag geworden en het door sommigen voorspelde einde van de wereld is niet uitgekomen. Diverse mensen aan de andere kant van de wereld zeggen ‘doemdag’ goed te hebben doorstaan. Zo twitterde journaliste Kate Fox vanuit Sydney: “Spoiler alert voor iedereen buiten deze tijdszone: we zijn niet dood.”

einde van de wereld 1Terwijl onheilsprofeten zich vandaag wereldwijd opmaakten voor het einde van de wereld, namen in Guatemalteekse Tikal Maya’s deel aan de ‘ceremonie van het vuur’ om het einde van de cyclus genaamd ‘Bak’tun 13’ te vieren en het begin van een nieuw Maya-tijdperk in te luiden.

Veel mensen hebben het voorspelde einde van de wereld aangegrepen voor een goed feest. In onder meer Melbourne, Kuala Lumpur en zelfs in een atoombunker in Moskou zijn themafeesten gehouden. Het verhaal rond ‘21-12-2012’ is begonnen met de bewering dat de mythische planeet Niburu op weg is naar de aarde.
Een catastrofe was in eerste instantie voorspeld in 2003. Toen er niets gebeurde schoof de voorspelling door naar 2012, waar ze werd gekoppeld aan een interpretatie van de kalender van de oude Maya’s die zou wijzen op het einde der tijden.

De Chinese politie arresteerde vandaag nog eens 100 leden van de christelijke sekte ‘Almachtige God’, omdat ze het einde van de wereld verkondigden. I
n totaal zijn al meer dan 1000 onheilsprofeten achter slot en grendel gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *