Australiërs zien kansen op stunt

Australische voetbalfans - EPA

Australische voetbalfans – EPA

Door: NOS-correspondent Robert Portier

Australische fans en spelers kijken reikhalzend uit naar het duel tegen Oranje. Uitgerekend tegen Nederland zien de Australiërs kansen op een stunt.

Oranje wist nog nooit van de Socceroos te winnen. De teams troffen elkaar driemaal eerder. Twee keer werd het een gelijkspel, eenmaal wonnen de Australiërs.
Daarbij moet wel worden aangetekend dat het louter vriendschappelijke wedstrijden betrof.

De Australische fans putten moed uit de eerste wedstrijd tegen Chili.
Hun favorieten kregen in het eerste kwartier weliswaar twee goals om de oren, maar toen het jonge team de zenuwen eenmaal van zich had afgeschud, ontpopte het zich tot een volwaardige tegenstander.
Niet langer hebben de fans het gevoel dat de Socceroos slechts dienen als kanonnenvoer.

Armen en benen
Heracles-verdediger Jason Davidson benadrukt dat de spelers niet te veel ontzag moeten hebben voor de komende tegenstander.

Uiteindelijk hebben we allemaal twee armen en twee benen. Het belangrijkste is dat we als team samenwerken en de kansen benutten die we krijgen.”

Desondanks begint Nederland als huizenhoge favoriet. De monsteroverwinning op Spanje heeft ook in Australië indruk gemaakt en de namen van Robin van Persie en Arjen Robben worden in de pers met ontzag uitgesproken. Hoewel vrijwel iedereen denkt dat de wedstrijd tegen Nederland een ‘mission impossible’ vormt, publiceerde sportkrant The Age een artikel met de titel: Hoe Australië Nederland kan verslaan.

De Sydney Morning Herald maakt zich zorgen over de voorspelbaarheid van het Australische team, omdat het te afhankelijk is van Tim Cahill.
De topscorer maakte sinds het WK in 2010 twaalf goals, op één na allemaal met het hoofd. De andere spelers in Brazilië komen slechts tot hier en daar een doelpunt.

Nachtwedstrijd
Ruim 2,2 miljoen mensen keken naar de eerste wedstrijd van de Socceroos.
Die wedstrijd begon in Sydney en de oostelijke staten om acht uur in de ochtend.
Alle WK-duels worden gespeeld in de Australische nacht of vroege ochtend.
Cafés in het hele land blijven langer open en talloze koffietentjes hebben speciale ontbijtaanbiedingen.

Tegen Nederland wordt om twee uur ‘s nachts afgetrapt.
Veel mensen gaan na de wedstrijden door naar het werk.
Mocht Nederland winnen, dan zullen in de Australische kantoren waarschijnlijk opvallend veel oranje dassen worden gedragen.

Bron: NOS.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *