Auto gebruikt bij overval op Oostpunt gevonden

Kia SportageWILLEMSTAD — De groene gestolen SUV van het merk Kia Sportage die gebruikt werd voor de overval gepleegd bij Santa Barbara Beach & Golf Resort op zaterdagochtend, is op het terrein van Willy Maal bij Oostpunt gevonden. Het is niet de eerste keer dat Maal gestolen auto’s in zijn grote gebied vindt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak.

De politie trof de SUV op het terrein van Maal aan, met daarin enkele lege sieradendozen en een kledingstuk waarin de mannen waarschijnlijk de gestolen sieraden hadden verstopt tijdens het vluchten.
Naast de auto trof de politie ook een kapotte autoband aan.
Alles werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

Vier gewapende mannen hebben afgelopen zaterdag geprobeerd de ATM-machine in de hotelgang met de SUV mee te meenemen.
Ze plaatsten een kabel rond de machine en bonden deze vast aan het voertuig, maar het is hen niet gelukt de machine mee te nemen.
Omdat deze poging mislukte, besloten de mannen een juwelierzaak in de hotelhal te beroven. De medewerkers van de juwelier werden onder schot gehouden en de daders konden diverse sieraden meenemen.
Op de opgenomen beelden blijkt dat de overval binnen acht minuten is gepleegd.
Volgens de 52-jarige bewaker hadden de mannen een soort clownsmasker op.
De daders waren in het bezit van onder andere een shotgun, waarmee schoten zijn gelost, voegde hij eraan toe.
Het is de mannen gelukt het terrein van het resort via de oostelijke richting met de SUV binnen te dringen, nadat ze diverse wegversperringen hadden vernield.

Het Atrako-team, dat verder onderzoek doet in de zaak, is nog altijd op zoek naar belangrijke tips. Die kunnen gemeld worden via de telefoonnummers 866-6140, 866-6192, 911 of de anonieme tiplijn 108.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *