AVC | Benoeming Kluivert roept vragen op

Door Dick Drayer

Adviseur/bondscoach Patrick Kluivert tijdens de persconferentie | Foto Persbureau Curacao

Adviseur/bondscoach Patrick Kluivert tijdens de persconferentie | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De presentatie van Patrick Kluivert  als bondscoach van Curaçao leverde meer vragen dan antwoorden op. Voetbalbond FFK had zelf het woord bondscoach geïntroduceerd, maar tijdens de persconferentie werd de voormalige topscorer van het Nederlandse elftal ‘adviseur’ genoemd.

Volgens Kluivert omdat bepaalde details nog niet waren overlegd met technisch bondsdirecteur Etienne Siliee, die in Spanje zit. Hij is de man die de honneurs waarneemt als er geen bondscoach van naam is voor Curaçao.

AUDIO: Dick Drayer praat na afloop met Patrick Kluivert en Jean Francisca (klik hier)

Dat zowel de bond, zonder Siliee, en Patrick Kluivert de zaken nog niet goed hadden doorgesproken werd snel duidelijk tijdens de presentatie. FFK-voorzitter Jean Francisca legde de pers uit dat er al een groep ‘internationals’ van Curaçaose clubs aan het trainen was op het eiland. Kluivert reageerde daarop, zichtbaar geïrriteerd, dat als ze een goed niveau hadden, alles mogelijk was.

Ook een doelstelling voor het Curaçaose Elftal kon niet eensluidend worden gepresenteerd. De FFK-voorzitter kwam niet verder dan dat het hele project ging om Nation Building, een moderne term voor: een uitverkocht stadion, wilde Francisca later wel zeggen. En Kluivert wist niet beter dan dat de eerste tegenstander, Montserrat, op 27 maart en 31 maart moet worden verslagen: “En dan maar zien, hoe ver we komen…”

Bron: DeAchterkantVanCuracao

3 Reacties op “AVC | Benoeming Kluivert roept vragen op

  1. Nanda, juist met een strafblad kom je er hier wel; Schotte werd er premier mee:)

  2. Tja, Curacao en iets organiseren. Dat gaat altijd fout.

    Zeker als je een bondscoach neemt met strafblad die als trainer bij goede organisaties (zoals Fc Twente) mislukt is. Waarom zou het dan bij een slechte organisatie als de Curacaose voetbalbond wel lukken?

  3. Abraham Mossel

    Het is weer fijn en transparant geregeld zo als altijd op Curacrim. Kluivert kenende houd hij het nog geen jaar vol met de leiding gevende op Curacrim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *