AVC | Doe mee: Ook jij bent tegen corruptie en vóór integriteit!

Door Dick Drayer

Doe mee: Ook jij bent tegen corruptie en vóór integriteit!

De stichting Kòrsou Transparente is een publiekscampagne gestart vóór integriteit en tegen corruptie. Vanaf vandaag, 1 mei start allereerst een zogenaamde Twibbon-campagne.

Wie een vuist wil maken voor integriteit en tegen corruptie wordt gevraagd zijn of haar profielfoto op Facebook aan te passen. Ook de coverfoto kan worden aangepast. Zowel deze coverfoto als de profielfoto geven een sterke boodschap: de strijd voor integriteit en tegen corruptie ligt in eigen hand!

Op een speciale twibbonpagina op internet gaat dat allemaal automatisch:
https://twibbon.com/support/fkt-corruption-awareness

Volg de instructies en je profielfoto gaat er uitzien zoals in het voorbeeld hier:

Journalist Dick Drayer against corruption Korsou Transparente

Kòrsou Transparente vraagt iedereen om de boodschap te verspreiden en duidelijk te maken dat we allemaal en samen een vuist kunnen maken tegen corruptie. Maar dat is nog niet alles.

In de week van 15 mei gaat Kòrsou Transparente tijdens Punda-Vibes de publiekscampagne een persoonlijk gezicht geven op het Gomezplein. In de media wordt in de loop van de week meer informatie daarover verspreid.

Volg daarvoor hun Facebookpage: www.facebook.com/KorsouTransparente

Korsou Transparente
Korsou Transparente is een burgerinitiatief, ontstaan na het onderzoek van Transparency International in 2013 over de kwetsbaarheden van Curaçao voor corruptie. Een belangrijke aanbeveling van Transparency International was het bewustmaken van de bevolking van Curaçao van de schadelijke gevolgen van corruptie.

Een van de speerpunten van Kòrsou Transparente is daarom het activeren van burgers om aandacht te vragen voor hun recht op een integer Curaçao. Dit is dan ook de achtergrond van de publiekscampagne van Korsou Transparente.

Zuid-Afrika
De campagne is opgezet in samenwerking met Corruption Watch uit Zuid-Afrika die in de post-apartheid periode een zeer succesvolle Youth Campaign is begonnen. Informatie daarover is te vinden op: www.corruptionwatch.org.za

De publiekscampagne op Curaçao begint op 1 mei met de Twibbon actie Raise Your Hands Against Corruption. De derde week van mei staat geheel in het teken van anti-corruption awareness en vangt aan met een persconferentie op 15 mei. Op donderdagavond 18 mei organiseert Kòrsou Transparente verschillende campagneactiviteiten tijdens Punda Vibes op het Gomezplein.

Bron: AchterkantVanCuracao

4 Reacties op “AVC | Doe mee: Ook jij bent tegen corruptie en vóór integriteit!

 1. Met belangstelling heb ik de diverse interviews mbt de toekomst van Curacao gevolgd.
  Verschillende personen zijn van mening, dat het nog zeker 10 jaar zal duren voordat Curacao zelfstandig zou kunnen zijn.
  Jonge mensen, die in het buitenland studeren zijn wellicht voornemens terug te komen om de economie te helpen opbouwen,,…………….maar zij hebben GEEN stemrecht en kunnen als zodanig niet mede de toekomst bepalen, immers zij kunnen nu (nog) NIET enig invloed uitoefenen op de toekomst van een land waarin zij dadelijk komen werken en leven.
  Als ze na b.v. 5 jaar terugkomen is die periode vanaf nu 15 jaar of meer, dat motiveert hen niet
  t.z.t. terug te keren, immers zij komen in een land dat NIET mede door hen is bepaald.
  Zij brengen so wie so kennis en ervaring mee, waarvan Curacao kan profiteren……………………dus geef hen stembevoegdheid.
  Dit geldt ook voor de Curacao-enaars in het buitenland , die Curacao een warm hart toedragen.
  Ik hoop en vertrouw erop, dat de te kiezen regering de kieswet aanpast.

 2. dikke deur

  In Zuid-Afrika heeft de actie prachtig resultaat afgeworpen. Kijk wat een puinhoop het daar ondertussen is.

 3. Als je het beloofd moet je het ook doen…………………………………………
  Maar je moet ergens beginnen

 4. Zou lachen zijn als Schotte ook meedeed!

  En Constantia, Thode en Braam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *