AVC | Top ambtenaar haalt verhaal bij de Amigoe: bai bo loga bek, idiot!

Door Dick Drayer

Amigoe journalist Marija Stojanovic duwt terug | Persbureau Curacao

Ze zullen raar hebben opgekeken bij de Amigoe, toen Cathleen Cecilia donderdag wild briesend de redactie op stormde om journalist Marija Stojanovic eens even goed de les te komen lezen. Cecilia is interim-directeur van de Uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP) en heeft het blijkbaar niet zo op met de journalistieke koers van de krant anno 2018.

En vooral niet als de VVRP-ambtenaar zelf onderwerp van schrijven is. In de krant van 5 november en opnieuw in de krant van 14 november schreef Stojanovic een stuk over de afgifte van een bouwvergunning. eerst voor het Kluivert Dog Rescue Center naast Villapark Fontein, later voor het Advent ziekenhuis. Cecilia komt er in beide stukken stuk niet al te best van af.

Wenkbrauwen
Ze zou om het maar netjes te zeggen, de regels bij het toekennen van bouwvergunningen niet hebben gevolgd. Zo wordt nergens advies ingewonnen en weet de brandweer van niets. Deskundigen fronsen hun wenkbrauwen bij de handelswijze van deze ambtenaar, want zoals het een goed journalist betaamt, had Stojanovich verder gegraven en nog meer onregelmatigheden ontdekt.

De Amigoe van woensdag 14 november 2018

Het bezoek van Cecilia aan de Amigoe-redactie op Scherpenheuvel mondde tot ieders verbazing – behalve die van de ambtenaar zelf – uit in een hevige discussie, waarbij Stojanovich Cecilia meermalen vroeg rustig te blijven, om daar aan toe te voegen dat ze niet gediend was van de wijze waarop Cecilia haar grieven kenbaar maakte.

‘Donderop idiot’
Maar daar trok ze zich niets van aan. Stojanovich zou volgens Cecilia geestelijk niet in orde zijn, net als alle personen die klagen over haar uitvoer van het vergunningenbeleid. In een poging die uitvoer recht te praten, stelde Cecilia dat de verleende bouwvergunningen, die zij ondertekent namens de minister, niet inhoudelijk kent; dat zij niet inhoudelijk betrokken is bij de totstandkoming ervan en dat zij de vergunningen slechts ondertekent.

De tirade van Cecilia eindigt met de opmerking dat Stojanovich in de toekomst nooit meer artikelen mag schrijven over haar. Waarna ze geheel in stijl afsluit met de woorden: “Donderop yu, bai bo loga bek, idiot!!”

Advocaat
De journalist blijft verbouwereerd achter, maar besluit het er niet bij te laten. Ze gaat er vanuit dat minister Zita Jesus-Leito zal optreden tegen deze gang van zaken. Het kan volgens haar niet zo zijn dat de persoon die leiding geeft aan ROP op hoge poten naar een krant stapt om daar een journalist uit te schelden, censuur tracht op te leggen en vervolgens toeroept dat zij moet opdonderen naar haar eigen land en een idioot is.

Om duidelijk te maken dat het menens is, neemt Stojanovich een advocaat in de arm die de minister vriendelijk verzoekt om binnen 2 x 24 uur na dagtekening van zijn brief te reageren. En als dat niet lukt, zal de journalist de minister er in rechte bij betrekken.

Foto
Gevraagd om een reactie, zegt minister Jesus-Leito het verhaal op papier te hebben ontvangen en een onderzoek zal instellen naar wat er zich op de redactie van de Amigoe heeft afgespeeld.

Komende maandag moet Cathleen Cecilia trouwens opnieuw voor de rechter verschijnen en ook dan gaat het over een merkwaardig afgegeven bouwvergunning door haar dienst. Ik kreeg daarvan een foto onder ogen:

Zo gaat dat dus met bouwvergunningen in de Ladronchstraat

Ik hoop van harte voor Cecilia dat Marija Stojanovich niet mee schrijft in de persbankjes van de rechtbank. Het zou op Scherpenheuvel weleens heel onrustig kunnen worden….

Bron: AchterkantVanCuracao

Naschrift KKC

2018 11 15 – Klacht Tegen Mevrouw C.H.D. Cecilia-VVRP vs Amigoe-mediacensuur by Black Lion on Scribd

16 Reacties op “AVC | Top ambtenaar haalt verhaal bij de Amigoe: bai bo loga bek, idiot!

 1. Onbeschaaafd what else is there to say.

 2. Onkunde, asociaal gedrag wordt door de minister getolereerd.

 3. Trots op Curaçao

  Ik had al gehoord dat het optreden van deze “topambtenaar” binnen de organisatie als dominant wordt ervaren en dat er een angstcultuur heerst.
  Tijd voor de lang gewenste wisseling!

 4. Weer een tipje van de sluier van zaken die niet door de beugel kunnen.
  Maar troost je, alles kan op curacao.
  Zo verkocht Sandra Leal, als bewindvoerder in een nalatenschap ,als zgn directeur, kavels grond via een prachtige abc constructie.
  En de verkoopakte is , aantoonbaar, een volledige valse akte .
  En Irma Lips kreeg dit onder ogen en handelde niet.
  Wat is het volgende??

 5. Het overbekende lange tenen syndroom wat bij de YDK prominent aanwezig is slaat weer toe, we kunnen niet tegen kritiek en de waarheid is niet belangrijk. Top Ambtenaar met een dergelijke houding?? Pffff..

 6. De Rechtsstaat

  In politiek Willemstad laat een topambtenaar de oren hangen naar de politiek verantwoordelijke. Intriest dat als het aan toekomt haalt de politiek verantwoordelijke nooit bakzeil!

  Sigi drumi mi païs Curaçao.

  P.s. vind nog steeds dat Marija “a looker is”.

 7. Als je bouwvergunningen – voor akkoord !- ondertekent , ben je ervoor verantwoordelijk. Als er iets mis gaat dan is de betreffende ondertekenaar mogelijk niet schuldig maar in alle gevallen wel aansprakelijk. Je bent tenslotte als hoofd van die afdeling verantwoordelijk voor een juist proces en de juiste mensen binnen je organisatie. En als dat niet het geval is dan disfunctioneert als eerste de chef. Het feit dat ze zegt dat ze er niets van weet en louter ondertekent betekent dat ze niet thuishoort op die functie.

 8. Wij kunnen Cathlien Cecilia dus gerust toevoegen aan de lijst van:
  Menki Rooyer
  Walrus Cordoba
  D.J. Gibi Doran (el kantante)
  Jules Koko(loko)
  de groep die iedereen die hun in de weg staan terug wil sturen, terwijl ze zelfs vele fam. in Nederl. hebben rond lopen.
  Wordt tijd dat ze zelfs naar hun roots teruggestuurd worden. Afrika,

 9. Pssssss Ciclia, dit hoort je niet te zeggen:
  In een poging die uitvoer recht te praten, stelde Cecilia dat de verleende bouwvergunningen, die zij ondertekent namens de minister, niet inhoudelijk kent; dat zij niet inhoudelijk betrokken is bij de totstandkoming ervan en dat zij de vergunningen slechts ondertekent.

  Hoe kun je dat nou roepen ? Ik teken iets dat ik niet ken ?Neen vrouw. Roep dat niet, mujer boba.

 10. De Rechtsstaat

  Wel een leuk gezicht heeft die Marija Stojanovich.

 11. Ach zelf de inspecteurs hebben het al lang opgegeven om nog wat te controleren. Bij het resort aan de cubaweg is er 2 keer een bouwstop opgelegd door de inspecteur. Het antwoord wat hij kreeg was, dat men genoeg had betaald ervoor. En tot op heden staan er nog steeds muren van 2.80 meter hoog, kloppen de maten van de studios niet, en weten de buurtbewoners nog steeds niet of er daadwerkelijk een 2de campo is gebouwd. Maar men is er bijna klaar, dus het zal snel duidelijk worden wat er met dat resort gaat gebeuren. De grond is alleen bestemd voor huizenbouw en niet voor commerciële doeleinde. Ook hierover heeft de amigoe verschillende malen geschreven. Dus hoeveel heeft Cathleen Cecilia hiervoor ontvangen???

 12. Uitstekend dat onderzoeks- journalisten wantoestanden aan de kaak stellen , daar worden ze voor betaald en heeft het publiek recht op. Indien Cecilia haar werk naar eer en geweten vakkundig uitgevoerd had was er niets aan de hand , echter door zo op te treden is een bewijs van onvermogen, mevr. vergeet ook dat ook zij import is uit Afrika net als iedereen hier import is. Helaas een trend bij MFK tegen alle tegenstanders van die partij aan te schoppen, en daarbij hun onvermogen in de meeste zaken ten toon stellen.

 13. ‘stelde Cecilia dat de verleende bouwvergunningen, die zij ondertekent namens de minister, niet inhoudelijk kent; dat zij niet inhoudelijk betrokken is bij de totstandkoming ervan en dat zij de vergunningen slechts ondertekent.’

  Geen wonder dat ze met deze kwaliteiten door de MFK op die positie is gezet!

  Alleen Stevie Wonder en Jose Feliciano hadden het nog beter kunnen doen dan dit ordinaire viswijf.

 14. Zonder deze doldrieste actie van het ordinaire bejaarde MFK viswijf Cathleen Cecilia had niemand van haar vuile zaakjes gehoord.

  Nu weten alle media ervan.

  Wat dat betreft pakt die andere MFK sloerie, Stella van Rijn, het slimmer aan. Die houdt haar mond en strijkt iedere maand 20 K op, en zal het aan haar reet roesten dat ze door niemand serieus genomen wordt.

  Tijd voor actie, Kennedy Ruggenaath!

 15. Fred Schiedam

  Onbegrijpelijk personeelsbeleid bij de overheid als zo’n type daar “topambtenaar” mag zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *