AvroTros | Oud-bankier Curaçao verduisterde miljoenen

Met vonnis

De straf is een jaar lager uitgevallen dan eerder werd geëist. Dit vanwege de lange duur van de zaak en de hoge leeftijd van de ex-bankier

De 78-jarige oud-bankdirecteur Eric Garcia is woensdag op Curaçao veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens verduistering van 11 miljoen dollar, valsheid in geschrift en witwassen. Ook moet hij het verduisterde bedrag terugbetalen. Als dat niet gebeurt, staat daar een hechtenis van drie jaar tegenover.

Garcia was directeur van de Girobank op Curaçao. Als curator in het faillissement van Banco Maracaibo in 2010 maakte hij in totaal 11 miljoen dollar over naar verschillende buitenlandse bankrekeningen. Daarna is het gebruikt om aandelen Girobank te kopen, de bank waarvan Garcia directeur was.

Lees ook: Oud-minister Curaçao twintig maanden cel in voor oplichting

Toen de rechter-commissaris later vragen begon te stellen over de stand van de faillissementsrekening heeft Garcia twee bankafschriften vervalst en een vals faillissementsverslag opgesteld, om voor te wenden dat de 11 miljoen dollar zich nog in de boedel bevond. In werkelijkheid was er nog maar 11.000 dollar over.

De straf is een jaar lager uitgevallen dan geëist. Dit vanwege de lange duur van de zaak en de hoge leeftijd van de ex-bankier.

Bron: ANP/AvroTros-Opgelicht

Naschrift KKC

2019 05 08 – strafvonnis E.L.G | Eric Garcia-Girobank by Black Lion on Scribd

2019 05 08 – ontnemingsbeslissing E.L.G | Eric Garcia-Girobank by Black Lion on Scribd

3 Reacties op “AvroTros | Oud-bankier Curaçao verduisterde miljoenen

 1. ericlapas

  Wat opvalt is dat Garcia door Kid Martina verdedigt wordt, Kid Martina is de man die heel even toen de luie flikker Koeiman zich premier waande, minister van justitie was.

  Het blijft toch raar dat sommige advocaten, moeiteloos het ene moment boeven verdedigen en het andere moment minister van justitie willen zijn.

  Waarschijnlijk is dit de verklaring waarom we altijd van die waardeloze ministers van justitie hebben.

  Wij hebben echte crime fighters als minister van justitie nodig, mensen die misdaad bestrijding in hun DNA hebben en niet ratten die alles voor geld doen.

 2. Knoek-koe

  Meneer Dis- G(r)acia is dus gewoon een witte boord bankboef rover….geen verschil tussen hem en ATM plofkraak bankrovers.

 3. Prima. Nu Stephen Capella alias de Zuurzakpatser nog opsluiten.

  En zijn moeder.

  Onderzoek doen naar Neysa Isenia en Dennis Dambruck, ass kissers van Garcia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *