Balborda: Quick scan UTS gaat door

uts-smallWILLEMSTAD — De door de vorige regering aangekondigde quick scan bij telecombedrijf UTS gaat door.
Dit heeft minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) gisteren gezegd tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling in de Staten.

Voormalig minister Dominique Adriaens had het onderzoek aangekondigd, maar de Raad van Commissarissen (RvC) van UTS zag hier vanaf om procedurele redenen.
Reagerend op vragen van PNP-Statenlid Humphrey Davelaar stelde Balborda, die door de groene partij werd voorgedragen, dat de quick scan er zo snel mogelijk zal komen.

Adriaens had een verzoek ingediend voor een scan bij UTS, maar de RvC legde het verzoek naast zich neer omdat het niet was gedaan middels een besluit van de algemene vergadering aan aandeelhouders (AVA) van UTS, die bestaat uit vertegenwoordigers van Curaçao en St. Maarten.
De RvC was ook van mening dat er in de afgelopen periode reeds tal van onderzoeken bij het bedrijf hadden plaatsgevonden.
Oud-minister Adriaens reageerde verbaasd en verontwaardigd op het besluit van de RvC van het telecombedrijf en plaatste haar vraagtekens bij de hele gang van zaken.
Indertijd verklaarde zij tegenover de Amigoe:

“Curaçao heeft een meerderheid van de stemmen in de AVA van UTS. Mijns inziens kunnen zij dit niet afwentelen op St. Maarten. Daar komt ook nog bij kijken dat de Raad van Ministers akkoord is gegaan met een verzoek voor een quick scan bij UTS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *