Ballast Nedam bouwt ziekenhuis op Curaçao

Logo-Balast NedamBouwbedrijf Ballast Nedam bouwt het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrabanda (HNO) op Curaçao, Dat maakte de onderneming maandag bekend. Het contract heeft een waarde van ruim 108 miljoen euro.

Advertentie

De order komt van SONA (Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen). Bij het project werkt Ballast Nedam samen met haar lokale partner OeverZaaijerLyongo architecten, EGM architecten uit Dordrecht en de adviseur voor de technische installaties Valstar Simonis.

Het ziekenhuis, in de wijk Otrabanda in Willemstad, zal 300 bedden krijgen en een omvang van circa 40.000 vierkante meter.
Ook komt er een ondergrondse parkeergarage voor 535 auto’s. In het eerste kwartaal van 2014 zullen de plannen worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp.
Het ziekenhuis zal op 31 december 2016 worden opgeleverd.

Ballast Nedam maakte maandag ook bekend dat de verkoop van dochter Gebr. Van Leeuwen Boringen aan Kleywegen Groep is afgerond.

Verder bevestigde de onderneming dat het de voorlopige gunning voor de vernieuwbouw van het Thialf-stadion in Heerenveen heeft ontvangen.
Thialf meldde dit vrijdag al. De definitieve gunning staat voor 24 januari op de rol.

Positief nieuws
Samen met de bekendmaking van een aantal andere grote klussen in de afgelopen weken is dit positief nieuws na vermeende tegenvallers bij de A15 Maasvlakte-Vaanplein, aldus SNS Securities.

Ballast rapporteerde recent onder meer de bouw van een brug in Suriname en de renovatie van schaatspaleis Thialf, dat volgens SNS een budget heeft van tenminste 50 miljoen euro.
Daar kwam maandag de bouw van een ziekenhuis op Curaçao (108 miljoen euro) bij.

”Dit zijn allemaal significante opdrachten”, aldus SNS.

De verkoop van Gebr. van Leeuwen zorgt volgens het effectenhuis voor een bescheiden verlaging van de schuldenlast.
SNS handhaaft zijn reduce-advies en heeft een koersdoel van 12 euro.
Rond 9.20 uur noteerde Ballast Nedam 0,8 procent hoger op 9,71 euro.

bron: NU.nl

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *