Ballistisch onderzoek in Waaigat gevonden wapen niet gereed

vuurwapen-moord--helmin-magnus-3

Het is nog onduidelijk of het vuurwapen dat recentelijk in het Waaigat is gevonden, hetzelfde wapen is dat bij de moord op Helmin Wiels in mei vorig jaar is gebruikt.

WILLEMSTAD — Het is nog onduidelijk of het vuurwapen dat recentelijk in het Waaigat is gevonden, hetzelfde wapen is dat bij de moord op Helmin Wiels in mei vorig jaar is gebruikt.

De resultaten van het ballistisch onderzoek zijn nog niet bekend, aldus woordvoerder Guillano Schoop desgevraagd vanochtend tegenover de Amigoe.

Dit onderzoek wordt door de Nederlandse autoriteiten verricht.

Het wapen werd in de ochtenduren van 14 juni gevonden, vlak bij het monument ter herdenking van de in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde landgenoten, met behulp van gespecialiseerde apparatuur.

De vondst, een zwarte plastic zak bedekt met zeewier, werd gedaan door een speciaal team, bestaande uit de agenten van het Team Magnus, het Recherche Samenwerkingsteam en het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de Nederlandse Landelijke Eenheid.

Zoals de Amigoe eind mei berichtte, had de politie al aanwijzingen dat het voorwerp in het water bij het Waaigat zou zijn gedumpt. Monalisa, de echtgenote van de schutter van Wiels, Elvis ‘Monster’ K., verklaarde in februari tegenover de politie dat wijlen Raúl ‘Bolle’ Martinez het wapen daar had gedumpt. Martinez was op 5 mei de chauffeur van de gebruikte vluchtauto.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *