AD | Bankiers voor ‘ja’ bij referendum

‘Afwachtende houding investeerders’

Willemstad – De Curaçao Bankers Association (CBA) staat achter ‘sí’ bij het referendum. Dat zegt voorzitter Eric Garcia, zelf directeur van Girobank. De bankiersvereniging steunt het uitonderhandelde pakket en is ervan overtuigd dat wat op tafel ligt gunstig is voor Curaçao.

Een formeel standpunt in de vorm van een persverklaring heeft de vereniging nog niet naar buiten gebracht, maar volgens Garcia zitten alle aangesloten op dezelfde lijn.

,,En dat is beslist ‘ja’. Niet per se omdat dit direct of alleen goed is voor de bancaire sector – misschien in eerste instantie juist zelfs niet, omdat naar verwachting de rente zal dalen – maar het is zeker op de lange termijn in het voordeel van de bevolking en van de economie en daarmee ook van de werkgelegenheid.”

Bij de bankiersvereniging CBA zijn aangesloten: Maduro & Curiel’s Bank, RBTT Bank, Girobank, Banco di Caribe, Orco Bank, Fortis Bank en SFT Bank. Garcia gaf zijn persoonlijke steun voor ‘sí’ al aan in het programma Sinergia.

MCB-directeur Chicu Capriles sprak zijn voorkeur ook reeds uit, onder andere in een vraaggesprek met de Wereldomroep. SFT-directeur Leo Rigaud is actief betrokken bij de ‘sí’-campagne. Tijdens een presentatie enige tijd geleden gaf Suresh Sookoo, topman van RBTT Financial Group in Trinidad – moederbedrijf van RBTT Nederlandse Antillen – aan dat het pakket bijzonder gunstig is voor Curaçao.

Lokale bankiers merken bij potentiële investeerders duidelijk ‘een afwachtende houding’, zo merkt het vandaag bekend geworden jaarverslag van Girobank op. Eerder liet de MCB-top zich in gelijke woorden uit. Eerst moet de uitslag van het referendum bekend zijn, voordat een beslissing wordt genomen om de geplande investering wel of niet door te zetten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *