Baoase-chef Adriyel Lourens wint driemaal zilver bij de ‘Taste of the Caribbean’

Baoase-chef Adriyel Lourens na zijn winst van de drie zilveren medailles.

Baoase-chef Adriyel Lourens na zijn winst van de drie zilveren medailles.

WILLEMSTAD — De 26-jarige Adriyel Lourens die al tweeënhalf jaar bij het Baoase Culinary Beach Restaurant werkt, wist als ‘Chef van het jaar 2013’ van het Curaçao Culinary Team, bij de regionale culinaire competitie Taste of the Caribbean ‘maar liefst drie zilveren medailles binnen te halen’.
Aldus een persbericht van zijn trotse werkgever Baoase.
Voor Adriyel Lourens was het winnen van de drie medailles weer een stap dichter bij zijn doel om een internationale ‘Top-chef’ te worden.

“Het was inmiddels voor de derde maal dat Lourens meedeed aan de culinaire wedstrijd in Miami waarbij hij ditmaal reeds aan het begin van het jaar met de voorbereidingen van zijn winnend-gerecht ofwel zijn ‘signature dish’ was gestart. Voor zijn specialiteit van gebruik van marinades wilde hij zoveel mogelijk verse producten gebruiken.
Om zo de smaak tot het sterkste voordeel van zijn gerecht te laten uitblinken. Volgens Adriyel is smaak het belangrijkste onderdeel van een gerecht”

, aldus het persbericht.

Met zijn ‘indrukwekkende Caribische gerecht’ verraste Lourens de juryleden waarbij hij het tegen tien andere chefs uit het Caribisch gebied moest opnemen.

“Dit resulteerde in de topprestatie namelijk de winst van de drie zilveren medailles die Adriyel met trots aan zijn persoonlijk resumé kan toevoegen. Wanneer men Adriyel vraagt van wie hij het culinaire vak leert, twijfelt hij geen moment om te antwoorden dat Rene Klop, Executive-Chef van het Baoase Culinary Beach Restaurant, zijn mentor is sinds 2011”

, aldus het persbericht.
Klop heeft vele jaren ervaring en beschikt ‘over een omvangrijke culinaire achtergrond’.

“Hij heeft me geleerd hoe je vakkundig te werk gaat met verse producten, wat in vele hotel-restaurants vaak ongebruikelijk is”

, aldus Lourens.
Hij stelt ‘grootse plannen te hebben en te willen blijven trainen om zo nog meer ervaring op te doen ter verbetering van zijn kookkunsten’.
Op de vraag wat hij als advies aan het opkomend keukentalent mee zou willen geven, stelt hij het volgende:

“Koken is een kunst die je beoefent met liefde. Ik houd van koken en heb een waanzinnige passie voor lekker eten”

, aldus Lourens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *