BD | Brabants trio blijft vastzitten voor cocaïnesmokkel

cocaine-coke-drug

Voor XTC productie en cocaïnesmokkel vanuit Curaçao

DEN BOSCH – Twee mannen uit Hurwenen en Haarsteeg en een vrouw uit Den Bosch blijven voorlopig vastzitten vanwege het invoeren van cocaïne uit Curaçao.

De twee mannen worden ook nog verdacht van betrokkenheid bij de productie van xtc.

De 22-jarige inwoner van Haarsteeg werd op 13 november aangehouden in een chalet op een recreatiepark in Lith. In het chalet lagen achtduizend xtc-pillen. Op een tussentijdse zitting in de rechtbank in Den Bosch maakte het Openbaar Ministerie donderdag duidelijk dat ook de 24-jarige man uit Hurwenen de xtc-handel wordt aangewreven.

Het trio wordt er ook van verdacht dat ze cocaïne uit Curaçao binnensmokkelden. Die zat verstopt in pakketjes die waren weggewerkt in speciale kerststoelen.

De 45-jarige vrouw uit Den Bosch zou een belangrijke rol bij de distributie hebben gespeeld. De vrouw zit sinds haar aanhouding vast. Een verzoek van haar advocaat om de voorlopige hechtenis op te heffen, werd door de rechtbank van de hand gewezen. Dat gold ook voor de twee jonge mannen.

Officier van justitie G. Verstegen hekelde ook het feit dat de twee mannen bij de politie vooral blijven zwijgen over de herkomst van de drugs.

Bron: BranbantDagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *