BDO doet audit UTS

Paul de Geus, voorheen Senior Manager bij KPMG, sinds 2006 CEO bij UTS

BDO doet audit UTS

WILLEMSTAD — Adviesbureau BDO gaat een audit doen bij telecommunicatiebedrijf UTS. Dat heeft minister Earl Balborda (PNP) onlangs gezegd. Het onderzoek moet over zes tot acht weken voltooid zijn, zei de minister. In de tussentijd is het proces om werknemers te ontslaan, stopgezet.

Na de audit wordt besloten hoe het proces om UTS weer financieel gezond te maken wordt voortgezet. Balborda is van mening dat overheids-nv’s winst moeten maken om met dat geld dividend uit te betalen, zodat de overheid andere dingen kan doen in het belang van de maatschappij.

Maken de overheids-nv’s geen winst dan moeten ze worden afgestoten. In dit kader zegt Balborda dat UTS ook zou moeten worden geprivatiseerd. Volgens onbevestigde berichten zou het bedrijf in 2013 tientallen miljoenen verlies hebben geleden.

Dit zou hoofdzakelijk te wijten zijn aan de resultaten van Uniqa, het dochterbedrijf van UTS in Suriname. Balborda zegt weet te hebben van twee gegadigden die geïnteresseerd zijn in Uniqa. De offertes verschillen wel veel van elkaar, aldus de minister. De ene offerte is voor een algehele overname en de andere offerte betreft een joint venture.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *