Behandeling kapperszaakmoord wederom verdaagd

Raadsvrouwe Marije Vaders

Raadsvrouwe Marije Vaders

WILLEMSTAD — De getuigen die Marije Vaders, de advocaat van Claysandy Mercera, wil horen om aan te tonen dat haar cliënt niet betrokken is geweest bij de moord op Aldryn ‘Ali’ Kani in 2011, zijn nog steeds niet gehoord. De behandeling van de beroepszaak is hierdoor wederom verdaagd tot volgende maand.

Mercera, veroordeeld tot veertien jaar celstraf, heeft altijd ontkend de schutter of de bestuurder van de vluchtauto te zijn geweest en vecht zijn veroordeling in hoger beroep aan.

Kani werd in de volle Ado Den Haag Barbershop door twee mannen doodgeschoten. Het zoontje van het slachtoffer raakte daarbij gewond. Voor dit laatste, oftewel poging tot doodslag op de zoon en voor poging tot doodslag op agenten tijdens een politieachtervolging, werd Mercera vrijgesproken. Mercera is echter van mening dat hij ook voor de moord op Kani vrijgesproken dient te worden

Hij kreeg een veel lagere gevangenisstraf dan de 22 jaar cel die het Openbaar Ministerie bij de behandeling van de zaak eiste. Dit, omdat het gerecht hem niet beschouwt als schutter maar als chauffeur van de vluchtauto.

Vaders wil echter aantonen dat Mercera niets te maken heeft met deze zaak, door vijf getuigen te laten horen bij de rechter-commissaris (RC).

De zaak werd in maart voor drie maanden aangehouden, maar dat was kennelijk niet genoeg voor het hof om de zaak terug te verwijzen naar de RC, om de getuigen te horen. Het feit dat de verdachte eerder ook niet (op tijd) werd opgeroepen voor de behandeling van de zaak, was ook een van de belemmeringen voor het afhandelen van deze zaak.

Voortzetting van de behandeling vindt plaats in de middaguren van 21 augustus.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *