Belastingen en Soabrapporten in Statenweek

agendaWILLEMSTAD — Na het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) vorige week in Nederland pakken de Statenleden hun werkzaamheden aanstaande woensdag weer op. Vanaf die dag staan er drie vergaderingen op de agenda. Onderwerpen die deze week op de agenda staan, zijn onder meer aanpassingen van belastingen en een hervatting van de vergadering over tal van rapporten van overheidsaccountant Soab.

De vergaderweek vangt woensdagochtend om negen uur aan met een Centrale Commissie-vergadering over een serie belastingen waaronder de aanpassing van de winstbelasting, die uitgaat van het creëren van extra maatregelen om het export op het eiland te verhogen.

Donderdag volgt de hervatting van een openbare vergadering, die op 25 februari werd geschorst.
Toen stonden onder meer de Soabrapporten over

  • de Refinería di Kòrsou (RdK),
  • Bureau Telecommunicatie en Post (BTP),
  • Integrated Utility Holding (IUH)
  • en Curoil

op de agenda.
Deze vergadering werd geschorst na de eerste vragenronde.
De hervatting zal donderdag om negen uur ‘s ochtends beginnen.

Op vrijdag wordt de vergaderweek afgesloten met opnieuw een hervatting van een eerdere geschorste vergadering, namelijk die van 21 februari, waarin de Staten met de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) Bernard ‘Ben’ Whiteman (PS) over de laatste ontwikkelingen omtrent de druktank op het terrein van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos). Deze vergadering begint eveneens om negen uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *