Beroep aangetekend in zaak-Magnus

Magnus-collage-1024x806

Beroep aangetekend in zaak-Magnus

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend beroep aangetekend in de zaak-Magnus, namelijk tegen de vrijspraak van de mannen Dangelo ‘Panchèk’ Damascus en Carlos ‘Kalo’ Pieter van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels. Dat bevestigt OM-woordvoerder Guillano Schoop desgevraagd tegenover de Amigoe.

Zowel Pieter als Damascus werd vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord op Wiels, terwijl het OM tijdens de behandeling van de zaak-Magnus twintig jaar celstraf eiste tegen Damascus en vier jaar tegen Pieter. Damascus kreeg echter acht jaar celstraf opgelegd voor twee overvallen en vuurwapenbezit, en Pieter kreeg achttien maanden cel voor een gewapende overval die hij samen met Damascus had gepleegd.

De mannen zaten vast op belastende verklaringen van Elvis ‘Monster’ Kuwas, de moordenaar van Wiels, Raikel Conception en Lionel Arnaud. Maar zijn verklaringen in de zaken van Damascus en Pieter zijn door de rechter onbetrouwbaar bevonden.

Damascus heeft echter zelf ook bekennende verklaringen afgelegd over zijn betrokkenheid. In de zaak van de moordenaar Kuwas is het OM niet in beroep gegaan, aangezien hij conform de eis van het OM tot een levenslange gevangenisstraf is veroordeeld.

Kuwas is vlak na het vonnis zelf wel in beroep gegaan tegen de straf. Een datum voor de behandeling hiervan is echter nog niet geprikt.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *