Beroepszaak vervalste merkkleding bij Vrije Zone verdaagd

De beroepszaak tegen de vrijspraak van Xerxes ‘Checo’ Nepomuceno (en zijn bedrijf) voor het invoeren, doorvoeren of in het bezit hebben van vervalste merkproducten, is aangehouden

De beroepszaak tegen de vrijspraak van Xerxes ‘Checo’ Nepomuceno (en zijn bedrijf) voor het invoeren, doorvoeren of in het bezit hebben van vervalste merkproducten, is aangehouden

WILLEMSTAD — De beroepszaak tegen de vrijspraak van Xerxes ‘Checo’ Nepomuceno (en zijn bedrijf) voor het invoeren, doorvoeren of in het bezit hebben van vervalste merkproducten, is aangehouden op verzoek van zijn advocaat.

Het Openbaar Ministerie eiste tijdens de behandeling van de zaak op 14 februari, in totaal 250.000 gulden boete tegen de man en zijn bedrijf. Het gaat hier om ruim 400 dozen kleding van het merk Lacoste, ruim 900 dozen sigaretten van het merk Marlboro, ruim 400 dozen spijkerbroeken van het merk Calvin Klein en ruim 800 dozen nagemaakte Armani-shirts, afkomstig uit onder andere China.

De spullen zijn bij een bedrijf van Nepomuceno gevonden, tijdens controles bij de Vrije Zone en door het OM in beslag genomen. Het OM kon ter zitting bewijzen dat alle in beslag genomen producten, met uitzondering van de Calvin Kleinspijkerbroeken, nagemaakt waren. De spullen zijn onttrokken aan het verkeer.

Het OM kon echter de opzet van Nepomuceno niet bewijzen, aldus de rechter.

“De directeur is niet op de hoogte van de precieze inhoud van de containers, behalve dan van de (globale) omschrijving van de inhoud op de invoice en de bill of lading. De directeur vergt van zijn opdrachtgevers dat de omschrijving met de inhoud van de containers klopt, in verband met douanecontrole. De controle die hij zelf uitvoert, beperkt zich tot het checken of er dozen in de container zitten en strekt zich niet uit tot de inhoud van die dozen”, staat in het vonnis.

Hoewel deze controle tamelijk beperkt is, betekent dit niet dat hij opzettelijk heeft gehandeld, voegde de rechter daaraan toe. Het OM is het hier niet mee eens en is in beroep gegaan tegen deze beslissing.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *