Beschikking Gumbs tegen overheid eind deze maand

VDC Hoofd Edsel Gumbs heeft alle 4 rechtszaken gewonnen

VDC Hoofd Edsel Gumbs heeft alle 4 rechtszaken gewonnen

WILLEMSTAD — De rechter maakt op 23 april zijn beslissing bekend in de zaak die het voormalige hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), Edsel Gumbs, tegen de overheid heeft aangespannen.

Gumbs vecht onder andere de genomen maatregel aan om hem de toegang tot het VDC-kantoor te ontzeggen. Hij kreeg eerder een landsbesluit, waarin staat dat hem per 1 december vorig jaar eervol ontslag is verleend.

De redenen voor ontslag zijn bijna dezelfde als toentertijd door oud-premier Gerrit Schotte (MFK) zijn aangedragen om Gumbs opzij te zetten. De zaak Gumbs sleept al bijna drie jaar voort.

Vlak na het aantreden van de nieuwe regering op 10-10-‘10 ontstond er een vertrouwensbreuk tussen Gumbs en oud-premier Schotte. Aanleiding hiervoor waren gegevens over de screening van ministers die naar de media lekten.

Schotte heeft Gumbs hierdoor verschillende malen de toegang ontzegd tot de gebouwen van de VDC. Gumbs sleepte de overheid tot drie maal toe voor de rechter in een kort geding en won elke zaak.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *