Beslag radiologen Sehos opgeheven

sehos-logoWillemstad – Nadat de rechter de radiologen Jacob de Berg en Ludwig Jessurun mondeling had gevraagd het beslag dat zij hadden gelegd op het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) in te trekken, is dit ook gebeurd.

Advertentie

Dit is nu pas bekendgemaakt door financieel directeur Henri Gerrits van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos).
Het verzoek van de rechter vond plaats na het vonnis van 6 september 2013 en nadat de radiologen op 27 november door een deurwaarder beslag hadden laten leggen op het Sehos.
Het Antilliaans Dagblad kreeg dit vonnis en de beslaglegging in handen en deed hier eerder verslag van.
Het beslag werd gelegd vanwege het uitblijven van betaling van achterstallig salaris van respectievelijk 530.750 en 358.150 gulden.
Volgens Gerrits waren deze bedragen de dag voor de beslaglegging betaald en was dit ook aan de advocaat van het tweetal te kennen gegeven.
Dat er op 27 november toch beslag werd gelegd, is gelegen in het feit dat de betaling aan een van de beide radiologen naar een andere bank moest en het bedrag op de bewuste dag nog niet op diens rekening stond, en dat de radiologen er geen rekening mee hadden gehouden dat het Sehos de wettelijke inhoudingen zoals loonbelasting en de algemene ouderdomsverzekering (AOV) moest doen.
Het verzoek tot opheffing van de beslaglegging gebeurde nadat het Sehos tegen het beslag een kort geding had aangespannen op 29 november. Gerrits:

,,De rechter zou pas over een week uitspraak doen en daar kon Sehos natuurlijk niet op wachten.
De rechter gaf daarop aan dat het vonnis zou gaan luiden dat het beslag wordt opgeheven, en, gelet op het belang van Sehos, heeft hij de radiologen daarom gevraagd of zij vrijwillig alvast het beslag wilden opheffen.
Dat hebben zij direct gedaan.
Sehos heeft daarop het kort geding ingetrokken zodat er uiteindelijk geen vonnis gewezen is.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *