Besluit Samenwerkingsovereenkomst St. maarten ‘bestaat niet’

WILLEMSTAD – De ministerraad van Curaçao heeft de Samenwerkingsovereenkomst met Sint Maarten nooit verbroken. Op de persconferentie over de Centrale Bank, afgelopen zaterdag ontkende premier Gerrit Schotte dat er sprake is van een officieel document met het nummer BA-13. 2012/041214, waarin dit besluit is toegelicht.

Eerder berichtte het Antilliaans Dagblad dat een voorstel in die richting, gedateerd 17 juli 2012, was geschreven door de minister van Financiën, George ‘Jorge’ Jamaloodin.
De beslissing van de Raad van Ministers van Curaçao luidde vervolgens dat ‘in principe akkoord’ werd gegaan met het voorstel van de minister van Financiën.
Curaçao en Sint Maarten werken formeel samen op tal van terreinen: op het gebied van politie van de landen en de openbare ministeries (OM) en de onderlinge beschikbaarstelling van detentiecapaciteit, het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, de Raad voor de Rechtshandhaving, maar ook is er bijvoorbeeld de gezamenlijke kustwacht, waarbij op al deze onderdelen ook de andere voormalige Nederlands Antilliaans eilanden zijn betrokken.
Voorts is er de monetaire unie met een Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) met de gezamenlijk gulden.
Premier Sarah Wescot van St. Maarten bevestigde dat zij het besluit van Curaçao nooit heeft gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *