Betrian: Binnenkort praten over hoe het verder moet met DAE

Stanley BetrianWILLEMSTAD — Het lijkt Stanley Betrian, voorzitter van de stichting waarin de aandelen van luchtvaartmaatschappij DAE zijn ondergebracht, een goed idee om toch binnenkort ‘om de tafel te gaan zitten om te praten over hoe we verder gaan’.
Dat meldt hij aan deze krant.

“De aandelen heb ik van de vorige eigenaar overgenomen om de banen van de ongeveer 350 medewerkers te behouden, om te zorgen dat de vennootschap niet failliet zou gaan”

, zegt hij.

“In het belang van de werknemers lijkt het me goed dat we gaan praten over een andere juridische organisatie bij het bedrijf.”

Enige tijd geleden liet hij juist weten een afwachtende houding aan te nemen in de ‘kwestie-Venezuela’ en het aan de directie van DAE over te laten om te beslissen of hij een rol zou spelen of niet.
Nu lijkt hij een actievere rol te willen spelen in het belang van het bedrijf.

Betrian gaf destijds ook aan dat de aandelen in de stichting blijven ‘totdat er redenen zouden zijn om het anders te doen’ en dus nog niet zijn overgenomen door DAE-consultant Nelson Ramiz, die dat wel had aangekondigd.
Intussen wordt in de jaarcijfers van Ontwikkelingsbank Korpodeko vermeld dat zij DAE in 2012 een lening verstrekte van 13,7 miljoen gulden met een pandakte als onderpand.
Korpodeko zou het pandrecht hebben verkregen op de aandelen en dividenden van DAE inclusief de stemrechten.
Op basis van dit recht heeft Korpodeko een meerderheidszeggenschap in DAE verkregen, zo staat er in het jaarverslag.
Volgens Betrian heeft Korpodeko wel zeggenschap in alle beslissingen die vanuit zijn stichtingen worden genomen, echter geen meerderheidszeggenschap.
Korpodeko was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *