Bewijs van onvermogen

HET IS maar goed dat de website van het ministerie van Onderwijs nog steeds minister Rosalia vermeldt, kan dit meteen veranderd worden in de heer Carlos Monk. De heer Jansen wordt met een druk op de backspace knop verwijderd. Trouwens, de heer Girigorie staat ook nog steeds vermeld bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening, is maar een detail voor de webmaster.

Een begroting hebben van ruim 154 miljoen Antilliaanse guldens voor onderwijs en jongeren (aldus Donner in een toelichting in oktober vorig jaar) uit de samenwerkingsprogramma’s Usona is wat mij betreft niet mis. Er is 4 miljoen gulden voor onderwijsprojecten begroot. “Hiermee kan Curaçao de komende jaren vooruit met het ontwikkelen van het vsbo en sbo”, zei toenmalig minister Rosalia. Nu breekt mijn slof. Volgens de heer Jansen is er een gebrek aan middelen, en staat hij in de weg van ontwikkelingen in het onderwijs en mag een ander zijn stokje overnemen. “Ik vind dat als er een ander plan is en ik in de weg sta, ik maar moet opstappen zodat het plan uitgevoerd kan worden”, zegt onze lokale Calimero. Als het aan de Pueblo Soberano ligt word je van je sokkel getrokken en verdwijn je naar een plek die niemand weet, net zoals ‘he whose name shall never be mentioned’.

Deze aan de bel trekkende meneer heeft de gemeenschap na een jaar 180.000 gulden gekost, en laten we het dan nog niet hebben over reisjes naar Europa en (ver)wachtgeld. In die 6 minuten spreektijd in Parijs vorig jaar tijdens de Algemene Conferentie voor Unesco had hij toch ook aan de subsidiebel kunnen gaan hangen? Er was verder ook nog tijd om vergaderingen en ontmoetingen bij te wonen, ik had de grootste suikeroom of tante uitgezocht maar volgens mij was het resultaat très zero.

Op deze manier gaat het niks worden met het onderwijs op ons eiland. Ik stel voor dat minister Monk eerst de film ‘A small act’ bekijkt, en zich eens flink druk gaat maken over ‘can do’ in het onderwijs. In deze film kun je zien hoe hard Afrikaanse kinderen in een dorp zwoegen om geld te verdienen, zodat ze hun school kunnen betalen en ‘s avonds bij kaarslicht studeren om hoge cijfers te halen voor hun basisschool afsluiting zodat ze verder kunnen leren. Daar heb ik respect voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *