Bezinning bij vier jaar autonome status Curaçao

Toespraak Asjes bij herdenking 10-10-‘10

De infomarkt werd goed bezocht.

De infomarkt werd goed bezocht.

WILLEMSTAD — De vierde verjaardag van het autonome land Curaçao moet voor alle burgers aanleiding zijn om de krachten te bundelen om tot eenheid te komen, om het eiland vooruit te helpen. Dit was de boodschap van premier Ivar Asjes gisteren bij de informatiemarkt ‘10’, die gisteren op de officiele vrije dag waarop 10-10-‘10 herdacht werd in en nabij de regeringszetel Fort Amsterdam werd gehouden. Bezinning bij vier jaar autonome status Curaçao

Ook de bestuurders lieten zich gisteren op de markt zien. Zoals premier Asjes, hier in gesprek met belangstellenden.

Ook de bestuurders lieten zich gisteren op de markt zien. Zoals premier Asjes, hier in gesprek met belangstellenden.

De informatiemarkt bestond uit meer dan 100 infokraampjes met informatie van onder meer overheidsinstanties. Bij de opening van de infomarkt stond de premier stil bij het feit dat Curaçao al vier jaar over een autonome status binnen het Koninkrijk beschikt. 10 oktober 2010 moet volgens de premier worden gezien als het begin van een nieuwe etappe in het emancipatieproces van Curaçao. Asjes omschreef Curaçao als een jonge natie die nog vele organisatorische zaken moet afhandelen.

“Dit land heeft eenheid van hart en een solidair volk nodig, dat vastbesloten is om Curaçao vooruit te helpen.”

Asjes deed gisteren een dringende oproep aan alle burgers om zich te bezinnen op de situatie die het eiland op dit moment doormaakt.

“Laten we onze verschillen terzijde leggen en ons realiseren met een oprecht hart wat Curaçao voor ons allemaal betekent en wat ieder van ons kan doen doen en bereid is te doen om aan de ontwikkeling bij te dragen. Laten wij meer waarde geven aan onze nationale identiteit en ons gevoel van vaderlandsliefde versterken. Laten wij trots zijn op onze natie Curaçao en trots zijn dat wij er deel van uitmaken. Laat ieder van ons zich medeverantwoordelijk voelen voor de concrete bijdrage die wij kunnen leveren aan het land Curaçao, waar wij allen van houden”, aldus de premier.

Van haar kant zal de overheid, aldus de premier, zich blijven inzetten om de vrede, rust en voorspoed te realiseren die het volk zo wenst.

“Curaçao heeft hoop. Door samen te werken kunnen wij veel bereiken, zodat ons dushi Curaçao de ‘10’ kan worden die wij allen wensen. Laten wij gaan voor tien punten. Het is vandaag de tiende dag van de tiende maand en tien is het hoogste aantal punten dat iemand kan krijgen voor een examen of een test”, gaf Asjes gisteren aan.

De infomarkt van gisteren is volgens Asjes een schoolvoorbeeld van het feit dat overheidsinstellingen en niet-gouvernementele organisaties de handen ineen kunnen slaan voor een hoger doel.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Bezinning bij vier jaar autonome status Curaçao

  1. Abraham Mossel

    Deze oplichter “Jasjes” durft deze woorden uit ze bek te halen, hij licht nog meer de santakraam op als Gerrit de Raaf alleen voor eigen bestwil, het enige nadeel voor hem is het geld om te stelen en aan vrienden te geven is op, daar is Gerrit de Raaf hem in voor is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *