Bezoeker opgepast!

De nieuwe bordjes moeten de bezoekers van onbeveiligde gebieden op mogelijke gevaren attenderen.

De nieuwe bordjes moeten de bezoekers van onbeveiligde gebieden op mogelijke gevaren attenderen.

 WILLEMSTAD — Vanwege de jaarlijkse drukte op het eiland tijdens de paasvakantie, waarbij de stranden een grote trekpleister zijn, heeft er een krachtenbundeling tussen CTB en andere organisaties plaatsgevonden om niet alleen de toeristen maar ook de lokale gemeenschap van een veilige en plezierige ‘Siman Santu’ (Heilige Week) te laten genieten.

Bezoeker opgepast!-2Voor deze gelegenheid zullen er ook ‘crime-sign’ bordjes worden geïntroduceerd waarop de bezoekers attent worden gemaakt op het betreden van onbeveiligde gebieden.
De bordjes zijn voorzien van een boodschap in de talen Engels, Papiaments en Nederlands.
De participerende organisaties hebben een gezamenlijk multidisciplinair team samengesteld die het plan ‘Operashon Siman Santu’ ten uitvoer zullen brengen.
Het hoofddoel van dit plan is om zowel de bezoekers als bevolking een veilige ervaring van het strand en andere toeristische attracties te garanderen.
Ook zullen er bordjes worden geplaatst om de badgasten op het gevaar van duiken in ondiep water te waarschuwen bij de volgende stranden:

  • Playa Fòrti bij Westpunt,
  • Groot Knip,
  • Playa Jeremi
  • en Daaibooi.

Tijdens de persconferentie gisteren in het Selikor-gebouw, werden de plannen voor de Heilige Week door verschillende participerende organisaties uiteengezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *